User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Engine oil light.... Weird

  1. #1
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default Engine oil light.... Weird

    Hey guys anybody got any ideas on this weird problem.

    It's second time it's happened now. First was about 4 weeks ago. And then last night.
    Basically I drive 265 mile in a Sunday back to camp and as it's a Sunday usually try just chill out and save some fuel.
    the fault is the oil level light (oil can with drop??) both times it's happened is times I've driven at bob on 70 mph. So obvisouly as you do pull over an check oil etc. Both times it's been fine. and Ive driven rest of journey fine. I drive at 75 an no problems at all. Will do the four hour drive no problem.

    All level is fine. Car had a service about 500 mile ago so all fine on that part to.
    Just really weird that both times I've driven bob on 70 light has come on.

    Has my car just got a fear of going slow?

  2. #2
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Your oil level sensor needs replaced.

  3. #3
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Is their a way to check tho. Because I drive about 700 mile a week. It's only happened on these 2 occasions I've sat at excavtly 70

  4. #4
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    They only way to check is replace it lol. It wont be expensive and its the only thing that can cause the oil level warning to come on. It will only happen on long motorway journey generally at a steady speed aswell when the oil is very warm. My old GSi done it a few times. Only cure is to replace it.

  5. #5
    Regular Member si_hoss's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Stevenage, Herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine has a similar thing too, seems after running for 1hr30mins it decides to light up! I've ignored it as I know the level is spot on (I check it regular in case it's right) so I assume the oil is getting thinner at that point, mine is due a change.

  6. #6
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Cheers I'll price one up. ****** weird that it's only happens at 70.

    Looks like al do 75 until I get a new one lol

  7. #7
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do 75 on the journey you done and sooner or later it will do the same thing.

  8. #8
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    I do it at that speed everyweek. Been driving vectra up an down since April.

    An on the 2 occasions av tried so 70 constantly it's came on. Lol ****** thing.

    On looking around they where meant to have fitted a different sensor for the bigger engines. So will get in touch with stealer an price one up

  9. #9
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Happened to me at 120mph going up a hill in Germany. Needless to say I was scared ****less lol Only does it occasionally and oil is never below the MIN mark

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird Engine Noise after Service 2.2 Petrol '04
    By solamanda in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 22nd August 2012, 20:04
  2. weird noise in engine bay. 1.9cdti 120ps 2005
    By Sharks35 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 3rd June 2012, 08:43
  3. Weird engine problem on a 1.9cdti 150!!
    By new2theroad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 2nd July 2011, 23:48
  4. Weird indicator/light problem
    By mickynoakes in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 25th October 2010, 23:23
  5. Weird warning light
    By thegoldenbullet in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 13th July 2008, 16:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •