User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Code Reader for vectra c 120bhp

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west lothian
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Code Reader for vectra c 120bhp

    I lost power at low revs until the turbo kicks in then it would drive ok until you have to stop and pull away then no power until the turbo kicks in.

    spanner light was intermitantly on.

    Now engine man light on all the time.

    It is getting harder to start the car, still no power at low revs and black smoke at low revs.

    I have tried changing the MAF which seemed to improve the starting.

    Just ordered a code Reader so I can find out what is wrong with the car
    this will be about a week until i receive it.

    Any guys / girls in west lothian with a code reader that can test the car before next week so i can start to find out what the problem is.

    Thanks

  2. #2
    Regular Member neill's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : Z19DTH

    Year : 2004

    Mileage : 172000

    Default

    on the 150's they suffer with dry solder joints on the throttle body circuit board, and it constantly throws the car into lm, and it sows right down, maybe the 120s suffer with the same fault, maybe worth having a look around the forum

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west lothian
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Update for you all

    I got a code reader and it through up a P2279

    Changed the VAC pipes at the front of the engine bay and the EGR valve

    Reset the fault codes and EML

    Car starts with just one turn of the key

    All looks good again, taking it for a run of about 200 miles in the morning to see if all is good again, but the signs so far look ok.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west lothian
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Back from my run

    Noticed that I had more low down power and the turbo now working again with very little smoke from the back.

    Now the car has another problem around 2000 to 2500 rev's

    Its like a kangaroo below 2000 revs its fine. and above 2500 revs its fine.

    I will be using the code reader again to see if it finds anything.

    I intend to change the fual filter next as I dont think its been done from new (60500 miles)

    any other sergestions are welcome

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Elland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do the fuel filter m8, then have a look at the 2 relevent 'sticky' threads at the top of this section

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west lothian
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    NOW I HAVE HAD ENOUGH

    On my way home today, engine under load, I heard a loud pop and then a hiss (as though air was being released from a compressor)

    At the same time, no power at all and white smoke from the back,

    I was only 1 mile from home so was able to limp the thing home in a cloud of white smoke.

    I put a code reader on it to see

    P2279-11 Intake Air System Leak Detected
    P0180-07 Fual Temperature Sensor Circuit High Input
    P0130-03 O2 Sensor Circuit Low Voltage (Bank 1 Sensor 1)
    P0234-5A Boost Pressure Control Circuit Negative Deviation

    Now I need help

    I am going to check in the morning for any pipes that have split or popped off.
    I have checked the Oil and Water levels and all is normal.

    The car will start but white smoke plumes out the back.

    My only fear is that either the head has gone or the turbo has gone.

    Any advice or comments welcome
    Last edited by p1aceb0; 19th August 2011 at 21:50.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Elland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well m8 check that the intercooler is not leaking - may need a second person: rev the car to 2000ish rpm, listen for leaks. Also check that all air hose unions are sound by applying pressure (wiggling) - a loose joint can look OK, but under boost, it can leak.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west lothian
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    UPDATE

    Things are not good looks like the turbo is fooooked

    I checked all the pipes (no splits or loose)

    When I checked the pipe going to the turbo (the big black pipe) I found oil in the pipe and in the turbo arround the butterfly valve.

    I cleaned the oil away and refitted the pipe, started the car for about 30 seconds (plumes of smoke again out the back)

    Checked the pipe and turbo again to find more oil.

    I think the seals are away in the turbo

    What your thoughts guys

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Code reader for a Vectra B?.
    By felixx in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 8th June 2011, 21:24
  2. Right car code reader to Vectra C 2006 ?
    By jukka490 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 17th April 2011, 21:55
  3. Whatb code reader to buy for vectra sri 150
    By rollercoaster63 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 19th April 2010, 13:55
  4. Vectra 1.9cdti (150) and using U581 code reader
    By markluk in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 6th April 2009, 17:28
  5. Aftermarket fault Code Reader for 06 Vectra
    By pigdog in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 20th August 2007, 23:58

Visitors found this page by searching for:

vectra sri code reader

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •