User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: Compression test results on Z22YH......

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Compression test results on Z22YH......

    Right, was changing the plugs today, or going to, (silly ***** at Halfords have the wrong 1s listed ) and thought i would do a quick compression test to see what it was like and if it might have anything to do with my on going engine problem.

    I dont know the firing order so will list the results in cylinder location i.e from left to right...

    (190psi) (200psi) (230psi) (230psi)

    Now i am aware that this indicates a problem as the range between them is so far out. But what sort of problem am i looking at??

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry, i got the results wrong after looking at the gauge again.

    They were infact...

    (190psi) (230psi) (200psi) (200psi)

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Also, is it worth noting that after the 1st turn of the key, on the 2nd,3rd and 4th cylinder (again from left to right) it was making a "pop" noise.Only done it once on each test.

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    What did the plugs look like? What milage is car on? Im guessing no 2 could have a build up of carbon on piston crown.

    Are you having other running problems?

  5. #5
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    do you have a problem with your engine ? ...is it running correctly ? ...do you have any man lights on ......

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The plugs were all a sort of light brown colour. Mileage on the car is 128k.

    After having a look online, the general consensus seems to be what you are saying about the build up of carbon. How would i go about getting it off?? With an engine/fuel additive??

    My running problem seems to be the car mis-firing under load, but its fine when feeding the power in slowly. If i was to plant the foot in 2nd gear, it gets to about 4k rpm then the EML comes on and the car mis-fires. Need to pull over, switch the car off, then re-start it for it to go away.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by benny View Post
    do you have a problem with your engine ? ...is it running correctly ? ...do you have any man lights on ......
    Where do i start. lol.

    I have a few threads up regarding my engine problem but no1 seems to have any ideas.

  8. #8
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have you checked the fuel system out is the high presh fuel pump ok is it giveing the correct presh ?...is it part of the regulator recall ? .....a missfire caused by another reason would give a low comprestion reading on the afected cylinder ....fix the miss and the comprestion will go back to normal ....what are they like after a wet test ?>

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Problem started a few weeks ago benny.

    To start with, the car would struggle to go, and had a mis-fire feel up to about 3k rpm, then it would pick up from there and pull all the way with no hesitation.

    Then it was slowly getting worse. Now, it wont rev clean at any point in the revs if i was to plant the foot down.But it is fine when feeding the power in. The lower gears, 1st, 2nd, and 3rd seem to be the worse.

    When stationary, if i was to quickly blip the throttle, you can feel it mis-firing, then clearing as the revs rise.If i was to feed it in till its over 2k while stationary, then floor it, it will rev fast and clean all the way.

    Checked for fault codes when the problem 1st happened and it was coming back as the swirl valve flaps and the IAT sensor.

    Done some live data with the car running and fuel pressure is 5000kpa at idle, then it rises when giving it some throttle.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Buckhaven,Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Also, whats a wet test??

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Self test missing Z22YH
    By taiko in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 23rd December 2012, 23:26
  2. MAF test results(multimeter)
    By justin32 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 20th November 2011, 17:59
  3. help needed...how do you compression test a z22se engine
    By Miketwinny in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 4th September 2011, 00:11
  4. compression test 2.0 dti
    By dan9895 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 23rd September 2008, 13:53
  5. Test Results.
    By Caterman in forum Comedy & Humour
    Replies: 4
    Last Post: 13th April 2007, 12:36

Visitors found this page by searching for:

compression z22yh

Vauxhall Vectra c compression pressure

Vauxhall Vectra z22yh compression spec

z2.2yh compressie

z22yh plug order

compression test z22yh

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •