User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Why am I getting such poor MPG in my CDTi?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Why am I getting such poor MPG in my CDTi?

    Hi, I don't post much as my vec doesn't normally have any problems. lol

    However, I used to get around 54mpg in my vec 1.9 CDTi 150 (facelift) but that's dropped down to about 30mpg now.

    The only things I've done are clean the turbo sensor and put a can of 10k boost through it. I've also had a new EGR fitted. The engine is running fine and it boosts as it should but the mpg is crap. Starts first time and doesn't hesitate in an gear.

    At first I thought it was the DPF but it should have recharged by now.

    Oh, and I'm not being heavy on the right foot either. Makes no difference if it's a long or sjort journey either.

    Anyone have any ideas as whats going on?

  2. #2
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Last time it was serviced? Blocked filters? What's your instant consumption at idle? It could be a blocked DPF but I'd expect that to have thrown up a fault code...

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    as above when was it serviced?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Assuming no error codes, take the boost sensor out and clean it again and spray the inlet manifold with carb cleaner through the throllte body end (you need ignition key to position 2 to open the butterfly), leave to soak for half an hour and spray 5/6 squirts into the intercooler.

    see if that improves things I was down to 42 mpg and even with a full service it made no differance im now back up to 50 mpg from doing the above.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for all the help, The car had a full service about a year ago but I'll check the air filter to see if it's clogged.

    Roswell; I'll give that a go, cheers.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    new oil & filters along with a bottle of redex or similar & a good thrapping should see an improvement

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Very poor performance 1.9 cdti
    By uk300bake in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 8th August 2012, 16:08
  2. Poor starting cured (cdti 120)
    By dezzyb66 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th June 2012, 18:56
  3. Vectra cdti poor starting
    By brimfull in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 38
    Last Post: 3rd May 2012, 18:27
  4. 1.9 cdti 150 now poor economy
    By xiodene in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 26th November 2010, 19:37
  5. 1.9 cdti poor start...!!!
    By rioni in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 26th March 2010, 21:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •