User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Upgrading to Colour SAT Nav

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Upgrading to Colour SAT Nav

    Hi, here's my first post. I have a Signum with built in SAT Nav, but its just the orange screen version, how do I go about upgrading to the colour version with map etc? I asked at the Vaukhall garage and they seemed to think that it would be a nightmare, wiring issues etc, but I can't see it, any thought, greatly appreaciated

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Failsworth, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would guess that a partial or complete new loom would be required, bu tI hope I'm wrong matey.

    I'm sure one of the more technical members will be along shortly.

  3. #3
    Regular Member rorycarz's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    AYRSHIRE SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default nav

    if it is model ncdc 2015/2013 theres a good chance it can be done as i did it to my 03 vectra which had mono ncdc 2013 . check behind you screen for another plug taped on the same screen loom..when i upgraded from mono nav to colour nav the only difference was colour screen used the black 12 pin & grey 32 pin plug . instead of the mono which only uses the grey one . i found the black plug taped up about 7" away from the grey one........ all you would need is the screen then get it tech 2

  4. #4
    Regular Member DennisTheMenace's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Another chappy from Dorset !!!! that must take the total to 2 ! where abouts in Dorset are you mate ?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have the same setup - NCDC2013 with the orange screen - I asked at the local dealer who said providing the alternative connector is present behind the existing screen it's just a case of aqquiring the screen and a tech2 session to pair them up - unfortunately he then went on to quote 1300 for the supply of the screen - anyone know different?

    I checked and my signum has the other connector already but I don't need colour so bad as to pay 1300 - it's only 300 if you spec it as an option on a new car!

  6. #6
    Regular Member rorycarz's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    AYRSHIRE SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i bought colour screen & 2013 off ebay for 400 that was already paired from a signum & swapped both over as the colour screen wouldnt work with my unit as it haddnt been matched

    it is deffinely worth it its a hundred times better

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Rorycarz

    Did you sell the spare display on Ebay? I recall there being one on ebay in Ayr not long ago but I missed it - I might have even sent you a mail about it!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Upgrading to colour satnav screen
    By bigtaf in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 16th July 2011, 23:22
  2. Upgrading to sat nav
    By fastcarmanaic in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 24th June 2011, 11:26
  3. upgrading my BID please help
    By tjb1976uk in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 20th June 2009, 21:02
  4. Upgrading from vec b V6 to GSI V6
    By Calibrator in forum Introduce yourself.
    Replies: 12
    Last Post: 23rd September 2008, 20:21
  5. Upgrading my 3.2 V6
    By Vectroid in forum Tuning
    Replies: 9
    Last Post: 25th March 2007, 00:13

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •