User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: new car woes

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    manchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default new car woes

    I bought a 53 plate 2.0 dti on friday and every thing seemed fine, it started from cold and when warm with no smoke, it pulled like a train through all of the gears and is a lovely drive. problem is when i started her the next morning there was the sound of something rubbing from the left side of the engine near the front, it's like a high pitch "whi whi whi" sound! it sounds like it goes faster when the revs rise but cannot be sure, the only plus is that and disappears after a mile or so down the road. but still a worry! another thing ive noticed is that if the engine revs up to fast it get very noisy bordering on a rattle!? don't know if thats normal cos this is the first diesel i've owned? i could be just getting paranoid but im worried its a lemon and cos it was a private sale it could leave me out of pocket!

  2. #2
    Regular Member HITFACTORY1403's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    NEWCASTLE UPON TYNE ( Shiremoor )
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    could it be a broken coil spring going whi whi whi as it rubs against the tyre ?

    or a slipping / squeeling belt ?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sounds like the drive belt.

  4. #4
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yes same here i would say a belt sounds like it might be a bit tight for it to go once car is warm

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    manchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanks for the reply's guys im gonna have a look at the car today! is the drive belt the one that goes to the alternator n stuff?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. More AC Woes...
    By Munkey in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 1st August 2012, 17:59
  2. New car woes
    By hack in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 3rd November 2010, 19:58
  3. Mot woes!!
    By the-wizard in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 26th July 2010, 10:14
  4. air con woes
    By chinky in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 29th July 2008, 19:23
  5. More Woes
    By VauxVeteran in forum General Chat
    Replies: 15
    Last Post: 15th April 2008, 23:52

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •