User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: new engine

  1. #1
    Regular Member matt.d's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    gravesend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : breeze

    Engine : 1.8 16v petrol

    Year : 2005

    Default new engine

    hi there a friend of mine has a 1.8 zafira which had a new engine fitted the problem is its throwing up fault codes going into limp mode throttle control promlems etc etc now i was thinking the second hand engine she had fiitted is not coded to the ecu and i reckon if i reset the fault codes and reset the ecu would this remedy the probem i have the obd2 can diagnostics tool i need a quick reponse to this one guys and gals as the friend would be doing the reset regardless

  2. #2
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Z18XE(16v) or Z18XER(vvt)? Nothing to match code wise on the z18xe but not sure about xer.

  3. #3
    Regular Member matt.d's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    gravesend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : breeze

    Engine : 1.8 16v petrol

    Year : 2005

    Default

    z18xe 16v

  4. #4
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Was the engine heard running prior to purchase? Just double check the wiring, is the MAF connected, both lambdas are connected(there is one right under the front pipe at the back of the engine, if using the coil pack supplied with the engine try swapping over the one from the old engine.

  5. #5
    Regular Member matt.d's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    gravesend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : breeze

    Engine : 1.8 16v petrol

    Year : 2005

    Default

    all sensors brand new cat the lot i reckon ecu on the blink run and re-set fault codes and still they keep popping up apparently the ecu is a very common fault on these due to where they are placed too near the engine they cant get rid of any heat hence fail not my car anyway im vectra 100% vectra c so b!!!!!!cks to her

  6. #6
    Regular Member Tam80's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Dundee-Motherwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default



    I Am Lookin For A Cat/Lambda Sensors
    Last edited by Tam80; 5th July 2011 at 20:54.

  7. #7
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is it the right engine that has been fitted see this lots ...have they fitted a x18xe1 wich is kindathe same looking lump but is different .....

  8. #8
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    What fault codes are coming up

  9. #9
    Regular Member matt.d's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    gravesend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : breeze

    Engine : 1.8 16v petrol

    Year : 2005

    Default

    not sure about engine and the friend is going for ecu regardless what i say thanks for your interest

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 cdti Z19DT estate engine juddering plus white smoke coming from engine bay
    By danedragger in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 25th January 2013, 17:44
  2. Can I replace a Z19DT engine with a Z19DTH engine, fairly easily?
    By Krusty3380 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 13th August 2012, 15:24
  3. Replies: 35
    Last Post: 5th May 2012, 15:32
  4. Yellow engine light staying on & engine getting hot.
    By Phil Campbell in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 20th March 2010, 08:56
  5. Replies: 3
    Last Post: 28th April 2009, 19:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •