User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Display in safe mode

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    gwent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Display in safe mode

    Hi had screen tech 2 to the car with a after market head unit fitted but could not control the trip menus so today took out the aftermarket head unit and fitted the factory one a cd30 but now the screen shows display safe phone vaux who tech 2 it and asked if it needs a tech 2 again know he said just put in the radio code but I can't do it my radio as never needed a code

  2. #2
    Regular Member rich r's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Selby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    SAFE is what it displays when it wants the radio code.

    He's right though - you need to put in the code now you've refitted the original radio for it to work.

    You'll probably have the code somewhere - either in the handbook, service record, on a little Vauxhall card...

  3. #3
    Regular Member rich r's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Selby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Here you go - from the instruction book:

    Switch on the ignition.
    Switch off the radio with push button (push the volume knob).
    Press the AS button and hold down.
    Switch on radio and hold AS control down until confirmation tone is heard.
    "CODE" appears in the display, after 3 seconds the number of remaining attempts to enter the CODE numbers appears , e.g. "10---.

    Enter CODE number (on car passcard or radio passcard) using the preset controls 1,2,3 and 4

    Example: the CODE number is 0 3 6 5
    Preset controls display (number pad)
    Press control 1 once 0 - - -
    Press control 2 four times 0 3 - -
    Press control 3 seven times 0 3 6 -
    Press control 4 six times 0 3 6 5
    Confirm CODE number: if the correct CODE number can be rear from the display, press the AS control until a confirmation tone sounds.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    gwent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have the code but it does not tell how to put the code in I have looked in the hand book for the cd30 but it does not tell you

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    gwent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the info

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    gwent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just had a go at putting the code in but when I hold the as button for 3 seconds and hear a tone I don't get the code message come up only display safe ? So what should I do

  7. #7
    Regular Member ChrisBilly's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    The Rift, Cardiff
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Make sure the ignition is on and radio off, then hold as button, then turn radio on while still holding the as button until it beeps.

  8. #8
    Regular Member no1baggiesfan's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.8 VVT SRi




    Default

    if its showing "display safe" then its the display that needs pairing to the HU

    if the radio needed pairing it would show "radio safe"

  9. #9
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    on a CD30 you cant put in any codes your self.. you will need tech2.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by rich r View Post
    Here you go - from the instruction book:

    Switch on the ignition.
    Switch off the radio with push button (push the volume knob).
    Press the AS button and hold down.
    Switch on radio and hold AS control down until confirmation tone is heard.
    "CODE" appears in the display, after 3 seconds the number of remaining attempts to enter the CODE numbers appears , e.g. "10---.

    Enter CODE number (on car passcard or radio passcard) using the preset controls 1,2,3 and 4

    Example: the CODE number is 0 3 6 5
    Preset controls display (number pad)
    Press control 1 once 0 - - -
    Press control 2 four times 0 3 - -
    Press control 3 seven times 0 3 6 -
    Press control 4 six times 0 3 6 5
    Confirm CODE number: if the correct CODE number can be rear from the display, press the AS control until a confirmation tone sounds.
    This code procedure is only for half can bus cars that have stereos such as the CCR2006.

    Full canbus cars (that have CD30, CD70, etc) don't require the code to be entered after a power interuption. They are coded to the display unit ad require Tech2 or Opcom to marry together or divorced.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. safe mode help!!!
    By russfred1 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 1st February 2013, 19:01
  2. Radio gone into safe mode???
    By Rennie in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 33
    Last Post: 16th March 2012, 15:05
  3. Safe mode
    By tomo610 in forum Diesel Engine related
    Replies: 5
    Last Post: 25th September 2010, 18:00
  4. safe mode
    By magpie27 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 17th March 2009, 13:42
  5. 2005 safe mode
    By Inspektor in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 4th October 2006, 20:49

Visitors found this page by searching for:

vectra c display on safe mode

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •