User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: CIM Plug

  1. #1
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CIM Plug

    The CIM plug inside the car when you remove the cowling to clean it, do you have to disconnect the battery ?

    Cruise Control wont engage properly

  2. #2
    Regular Member Big Knox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I can't say if it's definitely required but since it's involving something connected to the airbags. I'd disconnect personally.

    I'd also remove the stalk from the cim and clean the contacts between them. I'm convinced this was the problem I suffered when my CC acted up.

    PS if you need a replacement CIM, I have one for sale

  3. #3
    Regular Member si_hoss's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Stevenage, Herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No you don't (well I didn't on Sunday). I cleaned it with super solve, plugged it in wet a few times to clean the contacts on the socket side and it's solved nothing!!! May work in your case.

    Cruise Control issues will probably be the spring on the clutch return, plenty of write ups about it on here but first try pulling the clutch up from it's rest position with your foot, see if that gets it working.

  4. #4
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cleaned the contacts on the bottom of the stalk last night but didnt work again this morning, so now i will get some contact cleaner for the actual buttons and have a go at that.

    Then the plug on the CIM itself ,then spring mod..... then set the thing alight if all that dont work

  5. #5
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by si_hoss View Post
    No you don't (well I didn't on Sunday). I cleaned it with super solve, plugged it in wet a few times to clean the contacts on the socket side and it's solved nothing!!! May work in your case.

    Cruise Control issues will probably be the spring on the clutch return, plenty of write ups about it on here but first try pulling the clutch up from it's rest position with your foot, see if that gets it working.
    Whats the spring part number and is it easy to fit, am also looking at getting the brake switch re-calibrated

  6. #6
    Regular Member si_hoss's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Stevenage, Herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by spennny View Post
    Whats the spring part number and is it easy to fit, am also looking at getting the brake switch re-calibrated
    No idea of number as never had this issue! I just lilke reading odds and sods when bored at work lol. Believe it is easy to fit. Sure someone will replythat knows.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tyneside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by spennny View Post
    Whats the spring part number and is it easy to fit, am also looking at getting the brake switch re-calibrated
    Here's a link to clutch spring part number, price and some good piccies.

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...+return+spring

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spark Plug & Sump Plug Torque setting - Z18XE Engine
    By wafoo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 4th June 2012, 21:15
  2. preface gid screen plug, is it the same as the 32 pin vec b mid plug?
    By taffy bhoy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 22nd November 2011, 23:15
  3. plug
    By titley1976 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 1st June 2011, 22:14
  4. blue plug display into a grey plug vehicle
    By vxpenfold in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 2nd January 2011, 23:09
  5. grey plug yellow plug?
    By paul_sri150 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 23rd May 2010, 14:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •