User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Battery light and EML

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Battery light and EML

    Vectra C 2.2 SRI 2003, I have been having the eml light coming on (car with spanner through it), it seems to happen when another weird thing is happening.... The battery light comes on for a second intermittently, when this happens the needles on the dash go dead them come back to life, the auto wipers get reset (as if they haven't been activated). Any ideas on this I hope it aint bust haven't had it long gggrrrhhhh!!!!

    I have plugged it into op-com, there were 2 fault codes to do with cruise control, then this one which i am not sure is the comm with the op-com rather than the engine:

    U2139-00 can-bus no communication with cim (steering column module).

    Your help would be most appreciated

  2. #2
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    check your voltage from the alternator fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i checked that, there doesnt seem to be much change on the meter whether the car is on or off, been looking at the Cim (column interface module) failure on google, sounds expensive if that is what it is!!!

  4. #4
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    very expensive bud but low voltage can throw up these symptons
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default


  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    when i test drove the car it did struggle to stat slightly, assumed it had been standing a while? The info display in dash dims and brightens slightly when ticking over etc (is this normal). I popped a meter on the battery roughly came out 13v with engine off and around 13.5v running, sorry for the details i am not technically minded!

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have an update on the symptoms of this fault, the battery light comes on, needles drop to zero, wipers reset and indictaors reset when the fault happens. The fault only happens when i turn the steering wheel, basically if i do not urn the wheel it runs fine, also there is a strange clicking when i turn the wheel, not a loud click a bit hard to explain, but this is when the fault happens.

    Your thoughts and help would be most appreciated

  8. #8
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    check the voltage fella make sure battery leads are tight and all earth leads are good
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  9. #9
    Regular Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Here
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Default

    Also worth while checking the connector on the ABS unit under the bonnet, may just be a bit of corrosion.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    will deff check them thanks guys, would it make a difference tho that it only happens when i turn the steering wheel, I am dreading it being the CIM

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 18th August 2012, 08:58
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. Battery Light ON - 14.1 volts at battery
    By snapsnap in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2011, 13:55
  4. battery light on along with spanner through car light
    By conny in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 24th May 2011, 13:45
  5. Battery light on, 14.4V at the battery!
    By Saulty in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 16th January 2011, 23:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •