User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Engine holding back

  1. #1
    Regular Member paul4400's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lowestoft
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Smile Engine holding back

    Have noticed a big loss in power lately and lots of smoke when flooring the throttle but its not consistent as sometimes its off like a scalded cat (no smoke) and other times it holds back and smokes like a james bond smoke screen.
    I have a tuning box fitted and have removed it to see if there is any difference but the engine behaves exactly the same except when its holding back theres no smoke, at a loss to figure it out as its intermittent but slowly getting worse especially now at low revs 1000-2000 rpm.
    Took it for a run and noticed while looking in rear view mirror that when holding back smoke then clears with a surge of power then smoke holding back again then off again no smoke, going to get new air filter and has mot tuesday so will get new fuel filter fitted to see if this helps or if anyone has any ideas???

    Thanks

  2. #2
    On a Sabbatical mickeystitch's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    peacehaven
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    no idea I'm affraid but am intriged at what others think as mine lost power ans it now has white/grey/light blue smoke pouring from exhaust and from somewhere i cant see under bonnet.

    it is at work and I knicked a pool car for weekend am thinking of getting it taken to steallers on monday or might even just scrap it as totally ****ed off with it.
    1.9cdti sri preface lift 06 120 81k miles with full leather

  3. #3
    Regular Member paul4400's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Lowestoft
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Smile Fixed

    Thanks to this site i seem to have solved the problem, turned out to be the Vacuum boost pipe split as in diag here http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=109454 about 6 posts down.

    Fixed with some fuel pipe i had and a bit of swapping ends over, car now back to normal and have reconected the tuning box (right now wheres that ****** rover 45 diesel that left me standing at the lights on friday

    Oh and forgot to add at first post it a 06 cdti 150, (suppose better late than never lol)

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Holding back
    By obews in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 114
    Last Post: 29th December 2012, 10:22
  2. Z22se Intermitent fault engine keeps missing and holding back
    By Telboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 23
    Last Post: 25th December 2012, 13:40
  3. Rattle from back of engine?
    By Chunklamb in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 4th September 2012, 21:51
  4. Another holding back thread, but at 2200 rpm
    By Gazza36 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 17th June 2010, 20:53
  5. Spanner Light Came on-Seems to be holding back
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 15th April 2009, 08:50

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •