User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: temperature guage ?????????

  1. #1
    Regular Member VEC-MAN's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    LEICESTERSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default temperature guage ?????????

    hi, over the last couple of days i have noticed that the temperature guage is somewhat intermittent, sometimes it`s not working, turn off the engine and restart and it`s reading normal, i went out for a drive took ages to show anything and then it only went half way to where it should be.
    is this a new thermostat or could it be electrical??

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Audley STAFFS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would say the stat, mine did a similar thing, new stat,,, sorted.

  3. #3
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Could also be temp sensor. Not sure what electrical range you need for the sensor. Sure someone can help out on that.

    Am not sure if the vec thermostat an housing are attached together or not. If there not take it out. Put in a pan of water on the hob an you should see it open about 85 degrees

  4. #4
    Regular Member VEC-MAN's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    LEICESTERSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    any more thoughts!!!!!!!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by VEC-MAN View Post
    any more thoughts!!!!!!!

    What engine do you have?


    Mick

  6. #6
    Regular Member VEC-MAN's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    LEICESTERSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    18vvti

  7. #7
    Regular Member PeterVV's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    south wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had to change the stat on mine, and I have the same model as you, as mine was all over the dial, now stays on 92 as it should.
    The stat aint cheap for this model, but its an easy job, and a lot cheaper than the stealers! Only issue I had when I changed mine is the wiring bracket on the side of the housing is held on by a realy flimsy bolt, and I sheared mine off when I tightened it back up so be warned........cable ties are a wonderful thing...

  8. #8
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Agreed, classic thermostat failure.

  9. #9
    Regular Member VEC-MAN's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    LEICESTERSHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    right thanks guys, thermostat order monday. would i need a new gasket?

  10. #10
    Regular Member PeterVV's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    south wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Its all one unit as far as I remember.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Temperature Guage
    By garetmcc79 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 28th January 2012, 15:28
  2. Temperature guage
    By Martinlw in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 5th December 2010, 23:40
  3. Temperature Guage - 05 CDTi 150
    By Gallen in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th November 2010, 12:28
  4. Fitting an oil temperature guage
    By Celes in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 25th November 2009, 18:51
  5. Outside Temperature Guage
    By Del 2.2SRi in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 30th September 2007, 20:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •