User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: 2006 1.9cdti Cold Starting Problems

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Newark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2006 1.9cdti Cold Starting Problems

    Hi,
    It seems to be a pretty common fault, but my 2006 Vectra 1.9cdti (120) doesn't like starting when cold.
    So far we (or rather my tame mechanic) have tried the following:

    -New glow plugs
    -Vacuum hoses checked and splits replaced
    -EGR valve removed and cleaned and checked
    -Spill off pipes checked and replaced (rubber was hard)

    But still we have the problem. If I wait for the fuel pump to stop whirring at the back it starts OK, suggesting that the fuel is being allowed to drain back to the tank while it is sitting. Are we right in thinking that the only place left to check is the injector seals, or is there something else we're missing?

    Other than this the car drives like a dream, so its really frustrating.

    Can anyone help???

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    N-ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi
    My 2005 Vectra 1.9cdti has exactly the same problem, glow plugs tested OK, pipes checked, egr valve has been blanked off. OK if ignition on for 15-20 seconds prior to starting.

  3. #3
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Didn't the cdti have a problem with batteries? Try hooking up to a running car with jump leads for a few mins then try yours? I know this cured my mates 120 Starting problems. Once he replaced the battery everything was fine

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you checked the fuel filter housing for any hair line cracks

  5. #5
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Sounds like air getting in the system somewhere - fuel filter housing or connections to it are usual subject - have you tried priming the fuel system before trying to start it from cold - by that I mean pressuring the system by turning the ignition on 2/3 times before actually turning the engine over

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. My Vectra C 2003 DTI cold starting problems solved hopefully
    By jameso in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 29th January 2011, 15:18
  2. Problems starting 2.2 petrol in cold
    By phil_l875 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 20th December 2010, 13:45
  3. Vectra 1.9CDTI 150 - Cold Starting Woes
    By robdd1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 23
    Last Post: 8th February 2010, 17:39
  4. Cold starting problems!
    By tony750cc in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 13th January 2010, 00:41
  5. Starting cold Problems
    By vectraspain in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 13th April 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

vectra c 1.9 cdti starting problems

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •