User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: spanner light on poor starting?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default spanner light on poor starting?

    hi all. the light has been on for a week or so intermitantly,however
    it is now on all the time.only symptoms are poor starting.turns over great but wont fire up,well not for a few try's anyway.it always used to start on the button.i'm mechanically inept so any ideas would be gratefully appreciated.someone told me glow plugs? but would that trigger the spanner light? thanks in advance

  2. #2
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    may be glow plugs,but the best way is to have codes read,glow plugs do put fault light up,what engine have you got,try turning on ign without starting up untill glow plug light goes out,turn off ign and back on again straight away untill glow plug light goes out,do this 3 times and start engine on the 3rd try.if it starts sraight away you have plug problems,but without the codes it could be quite a few things.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sorry should have said,its a 1.9cdti(150)

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i had the same problem, and i got the garage to change my glowplugs and diesel filter and that cured it...

    Jezz

  5. #5
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Measure the resistance of the glow plugs

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. poor starting
    By tomo610 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th January 2012, 19:21
  2. poor starting
    By kmx racer in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 26th July 2011, 22:51
  3. 2.2 dti poor starting
    By riauba in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 5th November 2010, 13:47
  4. Poor Starting
    By st2malo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 4th March 2010, 16:09
  5. Spanner Light, No Code, Poor MPG - WHY?
    By markluk in forum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 17th March 2009, 13:48

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •