User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Battery Problems

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Battery Problems

    Right I was uninsured for around 1 and a half month becuase i have 2 holidays so didnt see the need to be driving. In that time i only started the car and put some revs on once.

    I just came back from my last holiday so i got insured, the engien didnt start becuase the battery was flat which i though might be just becuase i havent used the car in a while.
    Anyways i jumped the car with my bros and drove for around 45 mins to college that night. I stayed there for around 6 and half hours and came out and started the car fine. Drove 30 mins home (fine).

    Then i went out later in the car, and my battery light came on, and then all my revs went to 0 speedo didnt work nothing did, This was while i was dirving the car, so i though i must rush to get home or the headlights might go out, so while i was driving home the battery light just went out and everything was back to normal.

    Is this just as simple as putting the battery on charge or do you think it is something more.

    Also while the revs and speedo went to 0 a sybol came up on my dash, looked like a steering wheel with a ! on it.

    Any help would be great.
    Thanks alot

  2. #2
    Regular Member Whisky's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kirkcaldy/Barrow-in-Furness
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd nip in for a free alternator and battery check m8.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    im not sure where they do that around my area but i can go n check

  4. #4
    Regular Member Whisky's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kirkcaldy/Barrow-in-Furness
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I can't remember, but its either Kwik Fit, National or Budget, I got a funny feeling its Kwik Fit though........

  5. #5
    Regular Member Grumpy1954's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Newport (Shropshire)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Ford Kuga

    Trim : Titanium

    Engine : 2.0dtci

    Year : 2014

    Mileage : 1200

    Default

    Quote Originally Posted by Whisky View Post
    I can't remember, but its either Kwik Fit, National or Budget, I got a funny feeling its Kwik Fit though........

    Oh crap, they'll probably say you need 4 new tyres, an exhaust and an oil change....

  6. #6
    Regular Member djr69uk's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    that's what happened to me when my alternator went mate. i drove 20 miles with no power steering, lights, or dash!

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i hope its not the alternator. How would this have happend though becuase the car has just been left still for a month :/

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just been home on my dinner tried starting the car again (about 16 hours since last time) started fine with no warning lights

  9. #9
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Quote Originally Posted by danny1992 View Post
    Just been home on my dinner tried starting the car again (about 16 hours since last time) started fine with no warning lights
    Have you charged your battery?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    rotherham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    nope not charged it. Maybe it was just that flat it needed dirving abit to charge the battery back up. Drove it last night it was all fine.
    Do you think it was just that the battery was so flat then?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. battery wiring block next to battery 150tdci - HELP
    By jameslunt in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 2nd July 2012, 07:19
  2. Battery Light ON - 14.1 volts at battery
    By snapsnap in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2011, 13:55
  3. good old battery problems again
    By nick-v2.2 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 19
    Last Post: 17th January 2010, 16:18
  4. alarm, swirl flaps, battery, problems
    By dth150 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 12th January 2009, 20:30
  5. Battery problems
    By jaxouk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 28th December 2008, 22:05

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •