User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Oil light coming on and completly losing power

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bracknell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Oil light coming on and completly losing power

    Hi im hoping someone might know whats the problem. ive taken it to my mechanic and they have had a few guesses but nothing they are sure about as its not showing any fault codes. its a 1.9 16v cdti sri and when driving for no apparent reason the oil can light with a spanner comes on and then all the power goes. It wouldnt even pull away at a roundabout and gets quiet scary as the mrs uses the car with the kids mainly so want to get fixed asap. Its fine if you switch it off and on again afterwards.
    Any help greatly appreciated

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bracknell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Oh yah forgit to say its 04 reg and no excessive smoke coming from it

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    petrol / diesel ?

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    When was last serviced?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bracknell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Its a diesel. and yeah will be due a servuce in about 2000 miles. could it be as simple as that

  6. #6
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    It would be first place I'd start mate

    Whilst doing it clean egr valve and map sensor

  7. #7
    Regular Member djr69uk's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    does it drive ok whilst it's cold? or happen when it's cold? or both?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bracknell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok cool ill try that. cheers and to djr its hard to say cos it rarely gets up to temperature. Its happened after about 5 miles both times so should be warmish. it drives completly finenormally and fine after you switch it off and on again.
    Does anyone know what oil us best to use

  9. #9
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Quote Originally Posted by WDUK2005 View Post
    Ok cool ill try that. cheers and to djr its hard to say cos it rarely gets up to temperature. Its happened after about 5 miles both times so should be warmish. it drives completly finenormally and fine after you switch it off and on again.
    Does anyone know what oil us best to use
    Vauxhall fully synthetic's good and cheapest especially if your in the trade club

  10. #10
    Regular Member djr69uk's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if the spanner light is thrown up then surely the ECU would log some kind of fault? it even logs historic faults... i think it's worth seeing if you can get someone with opcom/vauxcom to read the codes... ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss Of Power And EML Light keeps coming on
    By rocksteady in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 24th August 2011, 09:44
  2. Oil light coming on and completly losing power
    By WDUK2005 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 24th May 2011, 21:57
  3. Alternator light coming on and loss of power steering
    By fairhaven in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 12th January 2009, 18:06
  4. Help Car Keeps Losing Power
    By gregc in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 20th August 2008, 01:07
  5. sri 150 losing power
    By marky2027 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 25th July 2007, 20:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •