User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Glow plug fault

  1. #1
    Regular Member Jekyll & Hyde's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Walderslade Woods,Kent.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Glow plug fault

    I’ve had the spanner light up for the last couple of weeks. I checked it using my knocked off opcom, & got the following fault code Po380-08 (Glow device general error).
    When i plugged in the op-com it was reading from cold.

    Exhaust gas temp bank 1 sensor 1
    88 degrees
    1 volt
    Exhaust gas temp bank 1 sensor 2
    46 degrees
    0.9volts

    After a few minutes of the engine just ticking over it read the following:

    Exhaust gas temp bank 1 sensor 1
    100 degrees
    1 volt
    Exhaust gas temp bank 1 sensor 2
    84 degrees
    1 volt

    I’ve changed the glow plug relay, the fault is still present.

    Checked the glow plugs for resistant’s, & supply to the plugs, this was done with the car hot as i had to do a few things, & go round to my parents as i needed another pair of hands to turn the ignition on & off to do the test.
    Voltage
    Cylinder 1 728 Ohms 1.2 Volts
    Cylinder 2 0.6 Ohms 1.2 Volts
    Cylinder 3 175 Ohms 1.2 Volts
    Cylinder 4 0 Ohms 1.2 Volts

    Looking at the above i would say i have two plugs that are knackered, can someone confirm this?
    Also if they are knackered, what make are the glow plugs fitted to the car?
    If there Bosch, then there is no listing for it in their parts catalogue, or any Vauxhall/Opel

    Cheers
    Robert
    Last edited by Jekyll & Hyde; 19th May 2011 at 16:37.

  2. #2
    Regular Member lofty's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    @home
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Estate

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 CDTi


    Default

    yep, looks like two duffers to me... I have the exact same fault so need to check mine as well.

    You might not want to mention op-com

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If i were you i would just replace all 4, it will save you going back & doing the other 2 in a short while

  4. #4
    Regular Member Jekyll & Hyde's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Walderslade Woods,Kent.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeh thought they were shot.I would change all four & keep the two ok ones for a raining day.

    What are the make & part number of the glow plugs?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is opcom a birty word?

  6. #6
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by woodspsx1 View Post
    is opcom a birty word?
    It is when you mention using a knocked-off pirated version.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spanner light glow plug fault
    By drewdrewuk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 25th January 2013, 12:53
  2. glow plug general fault.
    By woodspsx1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 7th April 2011, 07:53
  3. glow plug fault?
    By wilbur1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 10th February 2011, 19:00
  4. Glow plug removal + elec fault
    By mr.c72 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 1st April 2010, 22:23
  5. 2.0 dti glow plug fault???
    By 3.0cdti-taxi in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 16th May 2009, 09:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •