User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: window wiper p,s stopped working..

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default window wiper p,s stopped working..

    hi guys , my vectra has the dreaded passenger side window wiper problem,(popped of ball joint at window wiper mech) i have temp repaired with cable ties, i think i seen on here somewhere a way to repair this but cant find it , also are the clip on arms from ebay any good or just scrap...any info appreciated and sorry if in wrong place...

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    You can make the ball larger in the socket by folding over a bit of plastic bag, mine lasted 2 years like this, or you can drill and tap the ball and fit a screw in there with plastic washers to hold down the socket.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    Depends on the size of cable tie you use. I had the industrial thickness releasable ones, used two of those on the mechanism and it was still on two years later when I got rid of the car lol
    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers guys ill give it a go....

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ian-Highlander View Post
    Depends on the size of cable tie you use. I had the industrial thickness releasable ones, used two of those on the mechanism and it was still on two years later when I got rid of the car lol
    exactly what i did & again 2 years later traded the motor in

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    http://www.wipex.co.uk/ if you want buy the broken parts - dealers only sell the whole linkage.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for all the replies , i need an urgent answer on this if possible , i have chance of whole mech and motor from scrapyard from an 07 facelift , mines is an 05 pre facelift ,thats had a facelift if you know what i mean...confusing myself here , will they be the same or is wiring or something different ..cheers again...

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi folks , managed to do this job myself , getting wiper arms off were nightmare and then i discovered my wiper mech had already been changed and last person had broke the plug ....so i put my new one in and all back together and nothing ..managed to squeeze my fingers under scuttle panel and push plug and away they went ...so i had to take the whole thing apart again so i could cable tie the plag tight ffs...car is 6 years old and onto third mech that i know of ...anyway thanks for all the replies and to the very helpful how to poster ...

  9. #9
    Regular Member CH-VECTRA-ELITE's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Frimley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2006

    Mileage : 140000

    Default

    Why wipers don't work when it's really cold (ice on windows), i'm glad the summer is here as it's something I can put off until the winter. I suspect wiper motor is freezing up, as it works after about 20 minutes with the heaters blowing.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Driver side electric window stopped working
    By danlat1415 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 18th March 2011, 01:16
  2. front passenger electric window control stopped working
    By monkeez in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 29th March 2010, 10:47
  3. Driver side electric window stopped working
    By danlat1415 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 29th September 2009, 23:05
  4. Rear wiper stopped working!!
    By marwen in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 10th September 2009, 21:29
  5. Window wiper stopped working
    By Darryl2.2DTI in forum Bodywork & Interior
    Replies: 10
    Last Post: 8th February 2009, 18:50

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •