User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Odd never seen before warning light

  1. #1
    Regular Member Vectra Forever's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Odd never seen before warning light

    Hi all,

    For the past week or so I've been getting a new warning symbol in the tacho display that is not in the book and i've not seen it before.

    It's an oil can with water symbol below all in the same picture. It is quite intermittant and only comes on when engine is really hot but doesn't come on all the time.

    I think it's oil temperature but the engine temp is just over 85 ish. Does anyone know what this symbol is please?

    Thanks.

  2. #2
    Regular Member Grumpy1954's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Newport (Shropshire)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Ford Kuga

    Trim : Titanium

    Engine : 2.0dtci

    Year : 2014

    Mileage : 1200

    Default

    The only one I can see in handbook is an oil can with like waves underneath it, that's engine oil level.

  3. #3
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    as grumpy says it's the low oil warning light,if your oil level is ok it's the dynamic oil level sensor that's faulty,or a faulty wire in the wiring harness to the sensor.

  4. #4
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    sounds like that one...

    does it look like this, http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=72772

    If your oil level is fine this can also be caused by the plug/sensor being loose and just needs reseating, it happened to me.
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  5. #5
    Regular Member Vectra Forever's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Caveman_nige View Post
    sounds like that one...

    does it look like this, http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=72772

    If your oil level is fine this can also be caused by the plug/sensor being loose and just needs reseating, it happened to me.

    Yep this is the one. Thanks guys

    Had a full decoke, flush and new Mobile 1 oil done about 700 miles ago. It's only done it since then but oil level is fine. Do you know if the sensor is on the front about half way down the block?

  6. #6
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    this is the bad news VF,you have to drain and remove sump as it is held in with a retaining ring and then is removed from inside sump.

  7. #7
    Regular Member Vectra Forever's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Arrrh! I'm fed up with being under this car on a weekly basis. I've just done the drop links and rear banana bars, new intercooler and pipes.

    On the off chance, what if the oil was too thin, would that cause the light to come when the engine gets really hot by thining out the oil even further? Garage used Mobile1 0W 5, which I thought would be just fine at £60 for the oil.

  8. #8
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    No thinning of the oil affects the oil pressure not oil level warning ,the faulty sender is to warn of low oil level in the sump,you can remove wiring harness and clean connections,it may help but i think you will have to replace sender,just make sure the wires to the sender are not touching each other this will give the same reading.
    if your oil has only done 700 miles drain into a clean container and reuse,be carfull to keep everything spotless,clean sump drain area before removing drain plug
    I allways use mobil 1 ,I pay about £25 from costco
    Last edited by jonnybravo; 13th May 2011 at 22:06. Reason: add

  9. #9
    Regular Member Vectra Forever's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks JB. I'll get up on stands Monday on may day off! Check out the sender wires first and then talk to Taunton VX on cost.

    Cheers

  10. #10
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    the plug just clips on to a connector on the outside sidewall of the sump. When I bought my car i had this light and many others (got it very cheap) and found that the plug was connected the wrong connector, since then it has come loose and i just had to reseat it... two minute job..
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Warning Light
    By chrissy white85 in forum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 17th December 2012, 18:01
  2. Brake Light Warning Light
    By michaelangelo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 29th August 2011, 01:31
  3. Spanner light & 3rd brake light warning?
    By simp_2.2sri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 5th December 2008, 17:32
  4. Oil Warning Light
    By siz1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 26th November 2008, 20:03
  5. arghh side light problems warning light
    By Gregg in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 11th February 2008, 21:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •