User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Probs with a 2.2 Direct Siggy.

  1. #1
    Regular Member Hyperhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Luton, Bedfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Probs with a 2.2 Direct Siggy.

    The sister today said that the spanner in the car symbol had come up on the dash so i connected up my code reader. Now at first it didn't come up with anything but after doing an erase anyway i took it out for a drive but the symbol came up again and the car just stalled.
    After another few code reader erases i went for another test drive but this time the spanner light come on as well as the engine management light. Code reader came back with fault code PO301.
    I've checked the spark plugs and they all look fine and a few more things but it seemed to get worse as it stalled approx 4 times just sitting on the driveway.

    Any ideas of what it could be as it would be helpful to inform the warranty company of what it could be.

    Cars a 2004 2.2 Direct Signum Elite.

    Thanks people.

  2. #2
    Regular Member wingz123's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    M4 Junc 12
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Crankshaft sensor?

  3. #3
    Regular Member wingz123's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    M4 Junc 12
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    think they have 2 btw mate..

  4. #4
    Regular Member sebadee's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    macclesfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Have u tested spark plugs to check they all work
    Sorry missed that bit

  5. #5
    Regular Member Hyperhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Luton, Bedfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    That was also what i thought, don't think they will be covered by the warranty though.
    Any ideas on prices.

  6. #6
    Regular Member Hyperhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Luton, Bedfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by sebadee View Post
    Have u tested spark plugs to check they all work
    Doesn't seem to be misfiring and i've had the plugs out and all look fine.

  7. #7
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Have a look here mate, similar issues ?

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=131837

  8. #8
    Regular Member Hyperhart's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Luton, Bedfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Well it's been to the garage and now is back but nothing has been found.
    Really don't know what else to do but just see how it goes, it's always the way though that when something happens it doesn't happen when a mechanic looks at it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. big probs :(
    By andy76 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 23rd May 2012, 18:48
  2. 2.2 direct vectra control arm probs
    By hasbin0796 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 15th April 2012, 17:16
  3. Few probs :)
    By Danialj32 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 26th January 2010, 20:42
  4. 2.2 Elite (Direct) Having probs help.........
    By Jigga in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 9th October 2009, 21:13
  5. 2.2 direct probs
    By dsapsford in forum Troubleshooting
    Replies: 27
    Last Post: 21st May 2009, 22:20

Visitors found this page by searching for:

vectra 2.2 direct vectra c crank sensor site:www.vectra-c.com

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •