User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Vectra Sri Sluggish

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Vectra Sri Sluggish

    I have a 2003 Sri edition 100 and it is slow to pull off in 1st gear and throttle not responsive . Any Ideas ??

  2. #2
    Regular Member Wolfie01's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you cleaned the throttle body out, it could be sticking?

    Stick a bottle of Redex in the fuel tank, or Cataclean may help.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi there mine does the same the problem is the air flow meter on mine

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have swapped the Throttle pedal totally , fault can be intermittant ?? but will try Redex . cheers

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    higham ferreres
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Twocanchew View Post
    I have swapped the Throttle pedal totally , fault can be intermittant ?? but will try Redex . cheers
    mine is the same i have a 2.2 i have today even put a induction kit on (still keeping the oe airbox) and this dont help then a panel filter upgrade. Ive also took throttle body off and cleaned helped but still the problem is there lol will put redex in or wynns and the cat cleaner

  6. #6
    Regular Member nikroc's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    DERBY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2t

    Trim : standard

    Engine : z20net

    Year : 08

    Mileage : 32000

    Default

    Any ideas where the throttle body is on a z20net?...I've just looked and can only see the air flow meter/hose which connectys to the turbo???..

  7. #7
    Regular Member nikroc's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    DERBY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2t

    Trim : standard

    Engine : z20net

    Year : 08

    Mileage : 32000

    Default

    found it,cleaned it..clouds of smoke on initial startup and a lower tickover..approx 7k revs..not fully road tested yet tho.

  8. #8
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    7k tickover? That's some engine you've got there LOL.

    My old 2.0T ticked over at about 700rpm.

  9. #9
    Regular Member nikroc's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    DERBY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2t

    Trim : standard

    Engine : z20net

    Year : 08

    Mileage : 32000

    Default

    Aye she's a wee beastie alright..

  10. #10
    Regular Member elite lee's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    torquay
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i have had this problem with my 2.2. since i have been using better grade petrol the problem has gone

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 10th December 2012, 15:13
  2. vectra c 2.0 dti sluggish engine
    By Legion84 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 19th July 2012, 17:37
  3. Vectra C Sluggish and Sounds rough after MOT
    By cheliboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 5th November 2010, 22:38
  4. sluggish 1.9 cdt
    By thommo in forum Introduce yourself.
    Replies: 3
    Last Post: 16th March 2010, 14:57
  5. is a vectra c very sluggish ?
    By Craig_CDTI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 12th March 2007, 11:00

Visitors found this page by searching for:

vectra 2.2 sri sluggish

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •