User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Help please with my Cruise Control problem!

  1. #1
    Regular Member Ademusic's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dunstable
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help please with my Cruise Control problem!

    Following on from this thread, there's still no joy in finding a solution to my problem with the cc not working in 5th gear. So, can anyone let me know at how many revs your cc starts to work in 5th gear. If someone can try it next time they're out and about pls, am wondering wether or not the ratio is correct on the recon gearbox that's been fitted and the revs aren't high enough for it to work or something, though knowing nothing about gearboxes I'm hoping for a bit of advise. Just can't think of what's causing the problem. Any other advice would be appreciated also. Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The time it should work is when you are going under a certain speed. Im sure i read that in the manual somewhere. For example my truck at work wont let you activate it until you go over 20mph.

  3. #3
    Regular Member Ademusic's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dunstable
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by byebyeitsagsi View Post
    The time it should work is when you are going under a certain speed. Im sure i read that in the manual somewhere. For example my truck at work wont let you activate it until you go over 20mph.
    Well I've tried it at 50mph all the way up to 70mph, but the bl***y thing just won't work, works fine in all other gears just not 5th. Was fine until I had the gearbox & clutch replaced so just trying to find a solution as to what the problem is. The garage are investigating it but are stumped too, as are the vx mechs my brother works with. It's one of those little things that are really puzzling me now

  4. #4
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ademusic View Post
    Well I've tried it at 50mph all the way up to 70mph, but the bl***y thing just won't work, works fine in all other gears just not 5th. Was fine until I had the gearbox & clutch replaced so just trying to find a solution as to what the problem is. The garage are investigating it but are stumped too, as are the vx mechs my brother works with. It's one of those little things that are really puzzling me now
    One of the niggly things that does your head in. My gsi used to drop the CC randomly, crusing at 70mph and it would turn off it cracked me up. Ended up not using it and when it did work i would have a party lol.

    Does it do any other strange electrical things, think i mentioned it on the other thread but the CIM being faulty causes problems with CC.

  5. #5
    Regular Member Ademusic's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dunstable
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by byebyeitsagsi View Post
    Does it do any other strange electrical things, think i mentioned it on the other thread but the CIM being faulty causes problems with CC.
    Nope everything else works a treat, no unusal elctrical problems or glitches or anything at all. Everything is working a treat, just this little thing since the work was done last week. Garage have asked me to let them have the car for half a day next week, and they'll get vx to put the tech2 on it to see if anything is wrong. Think if I get this working properly again I'll have a party myself lol

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cruise control problem
    By Bigtee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 21st March 2012, 22:07
  2. Cruise Control Problem
    By gsi.vxr in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 1st May 2010, 13:16
  3. cruise control problem
    By Lee.. in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 2nd March 2009, 21:37
  4. cruise control problem
    By Herman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 12th December 2008, 19:10
  5. Cruise Control problem, HELP pls
    By Ridah in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 23rd October 2008, 11:06

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •