User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Few issues with a CDTi 120 (2007)

  1. #1
    Regular Member tosh23's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    HULL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Few issues with a CDTi 120 (2007)

    Ive been abusing the search button over the last few weeks, and now I confused. I didn't want to post silly questions that have been posted a million times before but for the life of me I cant find the thread that gives me the answer to my question SO I apologize for my stupid question...

    Vectra cdti 120 (2007) design estate 115000 miles.

    The car has a few things wrong with it so im starting with one thing at a time. My idler pulley is screaming so to find the air noise of a split vacuum hose is impossible at the moment..
    Its a simple question really....

    Should this big pipe expand in width when I rev the engine...


    If not does this signify the EGR is not opening or that one of the many pipes is either blocked or split...Usual juddering after EGR and boost sensor have been cleaned...
    Once again Im sorry for the stupid question but that search button is SO addictive...............Tosh

  2. #2
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Yes it should go solid and expand slightly. Thats a boost pipe, it's where the turbo forces air through

  3. #3
    Regular Member tosh23's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    HULL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers John, I will keep looking, I can hear a whooshing sound but I cant get to it due to the pulley screaming. I guess when I fix the pulley I can then get to the juddering problem....Cheers anyway...........Tosh

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Directly under your hand in that pic is 2 of the 3 vacume pipes going to the boost solenoid on the slam panel, the one from under the engine cover to the slam panel is common for failing.

  5. #5
    Regular Member tosh23's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    HULL
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dear Roswell,
    You were spot on mate...I bought a one meter hose and replaced the long one from under the engine and the one you suggested, now im getting 40 mpg an increase of 7 mpg for a couple of quid....****** well done mate.....Tosh

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 cdti 150 eml & EGR & DPF issues
    By carvaletingpro in forum Diesel Engine related
    Replies: 4
    Last Post: 24th August 2012, 08:16
  2. 1.9 CDTI 150 - Issues
    By me9141 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 27th April 2012, 17:56
  3. cdti 150 mpg issues
    By Kcs in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 23rd December 2011, 23:44
  4. Issues with CDTI 1.9 SRi 150
    By warren77 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 14th May 2011, 12:12
  5. 3rd injector issues 1.9 CDTi 150
    By @ndy-e in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 24th November 2010, 21:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •