User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: faulty thermostat/limp mode/spanner light

  1. #1
    Regular Member collyb's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default faulty thermostat/limp mode/spanner light

    guys would a faulty thermostat cause limp mode/spanner light ??????

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Nope but a duff water temperature sensor would.

  3. #3
    Regular Member collyb's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is that the wee sensor on the side of the thermostat housing ????.... how can i tell if its gone ???

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Should be yeah, which engine do you have? I'm not sure apart from reading the fault code or trying another one in it. If you were somewhat closer you'd be more than welcome to swap it and see if everything worked ok.

  5. #5
    Regular Member collyb's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ive the 1.9cdti sri mate,,,,, my head is fried big time with this car,,,nearly 1000 euro spent on it in the last 2 weeks and still not going right,,..... the engine tempersature guage only rises at idle or moving through town,,but when out on the open road at 6omph,,it drops back to cold,,,,this would point to thermostat ?????? i dont know what to think anymore,,,,,my last hope is that if i do the 3rd injector wiring mod,,,it will sort it

  6. #6
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    your best bet is to read the fault codes,expensive to keep replacing parts as you know by the trouble you have had

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    I'd take the thermostat off and test it in boiling water to rule out any faults with that. If it seems ok, try and get a temperature sensor for it and go from there. A bad thermostat wouldn't cause any errors but the sensor would.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.2 DTi spanner light and limp mode only at motorway speed
    By cont1204 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 31st May 2011, 19:30
  2. Spanner Light but no Limp Mode
    By GazVXLINE170 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 31
    Last Post: 28th July 2010, 13:07
  3. limp home mode but no spanner light??
    By mick 1986 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 5th April 2009, 12:22
  4. Replies: 33
    Last Post: 30th December 2008, 19:08
  5. spanner light on 2.2 dti and goes in to limp mode
    By thelad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 14th March 2008, 21:48

Visitors found this page by searching for:

vectra c thermostat light

vectrac.com vectra cdti limp mode when cold www.vectra-c.com

can a temperature sensor cause car spanner light.vectra

signum 1.9 cdti change thermostat car is in limp mode

spanner light on vauxhall vectra thermostat

can thermostat cause limp mode

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •