User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: 3 error codes

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3 error codes

    hi peeps just a few little problems that i dont understand

    the car was fine yesterday when i started this morning the emmisions light came on

    ive done the code thing with the pedals and got 3 codes

    one is

    P0170 Fuel Trim Malfunction (Bank 1)

    2nd one is

    P0100 Mass or Volume Air Flow Circuit Malfunction

    and last one is

    P0134 O2 Sensor Circuit No Activity Detected (Bank 1 Sensor 1)

    the thing is the car drives absolutly fine revs all the way up so aint in limp mode. cant understand how all 3 of these things could go wrong at same time.

    any idea what they are cos i aint got a clue lol

    cheers peeps

  2. #2
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    best if you let every one know what year car and engine you have mate !

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    oops forgot that bit cheers mate

    its a 2003 1.8

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i'd start with the lambda (02 sensor) first, clean it up, check the wiring to it. if no good replace it... take it from there

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have a similar problem with mine, im a complete novice, how would you clean them up?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dh.dti View Post
    i'd start with the lambda (02 sensor) first, clean it up, check the wiring to it. if no good replace it... take it from there

    is that the one that sits in the manifold?

  7. #7
    Regular Member markj23's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Luton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes thats the one

    but like saxon says check wires first might just have come loose or have dirt in

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers saxon and mark ill give that a try tommorow if i have time

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    taking credit for dh.dti here

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    oops sorry dti

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. (error codes)
    By tomo610 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th June 2012, 20:07
  2. error codes
    By tomo610 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 26th June 2012, 20:33
  3. 3.2 error codes help please
    By gibsonk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 28th January 2012, 13:03
  4. error codes
    By bower in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 7th November 2010, 23:01
  5. error codes
    By delboy2028 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 29th June 2010, 13:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •