User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: windscreen wipers & washer not working properly

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    swansea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation windscreen wipers & washer not working properly

    Hello to all, I am new to the site but have viewed the forum a lot. I have an issue with with my Vectra C SRI 2.2, 52 plate, my front wipers and washer? the front washer doesn't work but the rear does? and the wipers when I press down for 1 wipe, works but when you let go of the stalk the wipers stop immediately, also when you push up once for intermittent they go to continuous wipe and take ages to deactivate?
    Does anyone have a solution? I have been told it could be the relay??

    regards Bootneck85

  2. #2
    Regular Member dannydm1's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    leeds / wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    comman problem.... mine did this, but only when cold.... there is in the "how 2" section a diy fix for this.

  3. #3
    Regular Member dannydm1's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    leeds / wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats






  4. #4
    New Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    swansea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default wiper problems

    Awesome danny thanks for the link and advice!

    regards bootneck85

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.9 CDTi Exclusiv

    Trim : Blue

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Mileage : 66,500

    Default

    Quote Originally Posted by bootneck85 View Post
    Hello to all, I am new to the site but have viewed the forum a lot. I have an issue with with my Vectra C SRI 2.2, 52 plate, my front wipers and washer? the front washer doesn't work but the rear does? and the wipers when I press down for 1 wipe, works but when you let go of the stalk the wipers stop immediately, also when you push up once for intermittent they go to continuous wipe and take ages to deactivate?
    Does anyone have a solution? I have been told it could be the relay??

    regards Bootneck85
    I am new to the forum too, registered today because I found exactly the same problem with the wipers on my 2005 Vectra.

    Only had it a month, bought it from a dealer too, and this is the 2nd fault I have had on it (the thermostat stuck 2 weeks ago).

    Fortunately I have a 3 month warranty from the Vauxhall dealer, but I wondered if this problem is temperature related?

    The dashboard was showing -1.5C when I started the car up at 7am, so not outside of the levels that the car should be designed for. But as soon as I went to wipe the screen I noticed that with the once-off wipe the wipers stopped as soon as I let the stick go, and the intermittent set the wipers going about 10 times. The washer also didn't operate, which I thought might be due to the cold, however seeing that others here have had the same problem, I am now leaning to thinking it's part of the same problem.

    Going to check things when I break for lunch in about 30 minutes. Hoping the problem has gone away, but on the other hand as long as it's covered by the warranty hoping it hasn't. Certainly I'm not up to replacing everything.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.9 CDTi Exclusiv

    Trim : Blue

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Mileage : 66,500

    Default

    Well that's frustrating... I went out to the car, pressed the stick a couple of times for intermittent, and the wipers went about 1/4 of a sweep each time. Then it suddenly fixed itself.

    Now everything seems to be working perfectly, which is good, but it also means I can assume it will happen again too.

  7. #7
    Full Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    n. ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    nothing as bad as an intermittent fault but at least you know where to come to for help

  8. #8
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Check the filter for the washer bottle, it could be blocked.

    The same pump does the front and rear washers, but runs in reverse for the rear washers. It is possible the filter on the pump is blocked.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. EGR valve not working properly
    By msqualo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th June 2012, 16:56
  2. Intermediate wipers and washer jets not working
    By R2XPT in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 15th January 2011, 23:12
  3. front wipers not parking properly
    By Daywalker in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 6th October 2010, 17:31
  4. Climate control not working properly
    By Aussie in forum Bodywork & Interior
    Replies: 12
    Last Post: 13th November 2007, 22:49
  5. windscreen wipers stopped working
    By dazzer t in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 21st July 2007, 16:16

Visitors found this page by searching for:

signum intermittent wiper not working

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •