User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: CD70 AUX in required

  1. #1
    Regular Member Vectralicker's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Fife - unfortunately
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default CD70 AUX in required

    Heloooooo

    As you prob are aware, I have bought BIG Petes old Vec
    It has CD70 but no aux input. My Iphone is like my knob, it goes everywhere with me, how hard is it to fit the aux in

    I am useless with electricals, so can you give me a Haynes rating in spanners??

    lol

  2. #2
    Regular Member Ziggy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Depends. If as I expect you have one of the older CD70's (07 was the transition) then its a PITA.

    If you pull out the storage tray and aircon controls look for a 3 (think its 3) pin wire. If its there your in luck and just need a tech 2 session and a cable.

    If its not thre you need major soldering etc and would probably be easiest just getting a hard wired modulator (see leeds vectras how 2)

  3. #3
    Regular Member Ziggy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  4. #4
    Regular Member Vectralicker's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Fife - unfortunately
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by s_zigmond View Post
    Depends. If as I expect you have one of the older CD70's (07 was the transition) then its a PITA.

    If you pull out the storage tray and aircon controls look for a 3 (think its 3) pin wire. If its there your in luck and just need a tech 2 session and a cable.

    If its not thre you need major soldering etc and would probably be easiest just getting a hard wired modulator (see leeds vectras how 2)
    cheers fella x

  5. #5
    Full Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    hi


    im in the process in retro fitting aux in so i let you know how it goes




  6. #6
    Regular Member Vectralicker's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Fife - unfortunately
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by andy.l View Post
    hi


    im in the process in retro fitting aux in so i let you know how it goes




    Cheers laddie

  7. #7
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    According to the second link above..

    Big Pete says that his CD70 already has the Aux-In fitted, but he never uses it as he has burnt a load of MP3 CD's....

  8. #8
    Administrator Big-Pete's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Home or in the Gym
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    70 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    70 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Robsey View Post
    According to the second link above..

    Big Pete says that his CD70 already has the Aux-In fitted, but he never uses it as he has burnt a load of MP3 CD's....
    There was a square looking stereo plug in the top right hand corner of the tray below the cd70, It's not in the car now though, I dont know how you used the aux in and I cannot remember seeing any options for it on the menu except for FM/AM/CD, Sat Nav, Phone and BC. I cannot add anymore than that as I never had a use for it..

    I've seen similar sockets in our Zaffy and Meriva's though, is it just a case of plugging in a double ended 3.5mm lead? I know the RRS has one aswell, thats also got a usb input and a dedicated iphone lead and cradle in the armrest

  9. #9
    Full Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Vectralicker View Post
    Cheers laddie

    you need to check if the jack plug is in the location as pete has mentioned and if not then you may find the harness behind the oddment tray so all you will need is the jack plug



  10. #10
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hmmm confusing - only way to tell, is to pull out the head-unit, and see if the three wires are there..

    If not, then you don't have aux-in

    My wife's Vectra doesn't have aux-in, and none of the smaller pins in the main quadlock connector are populated..
    Last edited by Robsey; 16th April 2011 at 12:38.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help required fitting cd70 sat nav
    By deano1 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 20th September 2011, 19:58
  2. CD70 help & info required
    By chuckleuk in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 17
    Last Post: 3rd September 2010, 15:41
  3. CD70 Navi Assistance Required
    By l.brown23 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 6th May 2010, 19:08
  4. Your views required or help required??
    By Colin S in forum Detailing and Car Care Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 18th September 2008, 02:15
  5. help required
    By Mcdermott in forum Styling
    Replies: 3
    Last Post: 25th August 2008, 11:44

Visitors found this page by searching for:

cd70 aux in modification

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •