User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Courtesy light

  1. #1
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Courtesy light

    Hi guys

    a couple of days ago i installed footwell lights in the vec and theyve worked great until tonight when ive opened the doors and niether the interior lights or the footwell lights came on although if i press the button on the roof they both come on... CONFUSED.COM

    Is there a fuse for the courtesy lighting that might have blown?

    cheers mike

  2. #2
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    If it is a fuse, then you should check fuse F12 in the end of the dash...

    but I feel is more likely the switch inside the door, to say it is open.
    If it was the fuse, the light would not work no matter how you try to turn it on...

    Only other reason, is that the door was not already closed properly..
    the interior light will time-out after five minutes...and turn itself off.

    turn on the ignition and see if the red car emblem pops up and shows the door as open...
    both with the door open and closed.

    One other thought.. do you have the four button panel for the courtesy lights (with map lights).

    If so, then there is an over-ride switch to turn the lights off.
    Last edited by Robsey; 14th April 2011 at 23:37.

  3. #3
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    okay the fuse is fine and the door switches work and the over-ride button is inactive at this time... the dash lights come on but the courtesy light and footwell lights dont. is it worth me takin the thing out n makin sure i havent shorted anything?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Shropshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Where did you wire them too? The roof light or rear fuse box?

  5. #5
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    to the roof light in the front its actually mounted to the terminals on the bulb holder

  6. #6
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I would say, check to see if you have a loose wire in the light unit...where you connected the footwell lights to.

    Hmm, the fuses for the interior light is normall F12 (overload fuse), but I have already mentioned that on..

    Other fuses in this area are..
    F7 or F9 (can never remember which)
    F12
    F17 and F19

    I normally quote F1, F10 and F26, but these are not relevant in this case (infotainment and CIM).

    I would suggest a dodgey connection in the interior light unit.

  7. #7
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    okay ive now double checked then triple checked my connections and i cant figure it i took out the whole of the sunglasses and courtesy light bit and through putting it back in the light came on a couple of times coz i had the door open but i cant figure out where the funny connection is help?

  8. #8
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    If the unit lit up when moving it about, then I would suggest that you have a loose wire to your light unit..

    The only way to check, is to waggle test each wire in turn.

    Should be a wire with grey (door control circuit), or
    grey/yellow or grey/green for interior lighting circuit.

  9. #9
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    right ill give it a try the only think thats worrying me is the white coloured wire thing theres no tears or anything in it but what do i do if ive damaged that? im sure i havent so ill go waggle the wires. need to sort this now ive got a relay and lights for under the front seats to light up the rear footwells lol

  10. #10
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    okay all sorted now i found out it was actually the circuit board that was loose... some how i had managed to snap one of the tiny plastic clips that holds it in place and it wasnt contacting properly so i have glued it down for now. how ever i dont like bodge jobs so itll be a trip to the scrapies for me.

    thanks for all your help robsey

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. front courtesy light
    By Keithy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 16th October 2010, 19:21
  2. Interior Courtesy Light
    By Fishmichael in forum Styling
    Replies: 8
    Last Post: 14th May 2010, 12:19
  3. courtesy light fault
    By tommychoochoo in forum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 14th September 2009, 01:46
  4. Courtesy light
    By peter142 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2007, 23:07
  5. Courtesy light bulbs
    By Spikey© in forum Styling
    Replies: 9
    Last Post: 23rd March 2006, 22:46

Visitors found this page by searching for:

vectra c courtesy footwells

vectra c courtesy light not woqking

courtesy light fault vectra c

is there a fuse for courtesy light in opel vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •