User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Help with a Corsa C ?? Please !!

  1. #1
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help with a Corsa C ?? Please !!

    Had to tow my Grandads Corsa home 0700 this morning. (On the plus side, I got to try out the Vec for towing, no problems whatsoever)

    Anyway, it suddenly cut out. All electrics work, car turns over fine but just does not fire.

    I checked the obvious things, decided I would buy a crank sensor. Anyway, checked the net for location and come across a pedal test to read out he fault code. The fault coded refers to the camshaft position sensor, so happ I was thinking this would solve it but the car still does not fire...

    Any suggestions ? I know its not a vec lol

    Thanks !

  2. #2
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    have you replaced the camshaft sensor?
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  3. #3
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What caused it to breakdown was he driving and what happened? Or did it fail to start after it sitting for a while?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    whats the milage ? cambelt snapped ?

  5. #5
    Regular Member Knuckle's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Was going to say, cambelt/chain?

    Mine snapped on my Megane 1.6, engine just cut out, no noise or anything like i would have expected. when i tried to start it it just sounded like it couldnt start but was slightly higher pitch/faster where there was no compression.

  6. #6
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by chrisvectra View Post
    have you replaced the camshaft sensor?
    Yes, cam and crank shaft sensors replaced..

    Quote Originally Posted by byebyeitsagsi View Post
    What caused it to breakdown was he driving and what happened? Or did it fail to start after it sitting for a while?
    Driving, when it apparently just cut out. He managed to roll into a bus stop. They said there was no noise, just simply cut out..

    Quote Originally Posted by gsxrster View Post
    whats the milage ? cambelt snapped ?
    Its on about 50,000 2002 yr - never been replaced. 1.2 16v

    Thanks all...

    Quote Originally Posted by Knuckle View Post
    Was going to say, cambelt/chain?
    Mine snapped on my Megane 1.6, engine just cut out, no noise or anything like i would have expected. when i tried to start it it just sounded like it couldnt start but was slightly higher pitch/faster where there was no compression.
    You know what, your all making me think now. It could well be the belt.

    Oh oh..... Ill have to pop the cam cover off in the morning..

  7. #7
    Regular Member Knuckle's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dont mean to scare you but i was gobsmacked when the AA came and told me it was the cambelt. I expected there to be a big bang if it snaped but it just cut out and wouldnt start back up.

    What engine is it ? the 1.2's have chains so probably would have made a noise.

  8. #8
    Full Member Niall83's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Spanner light flashing?
    AirBox Mod-Angel Eye head lights-HID 5000k-Colour coded grill-GID to CID-Auto Dim rear view Mirror, Rear Parking Sensors, Signum Fog surrounds, 19" Audi A5 rep Alloys, Eibach 30mm Pro-kit Lowering Springs.

  9. #9
    Regular Member mark_647's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wales, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Knuckle View Post
    Dont mean to scare you but i was gobsmacked when the AA came and told me it was the cambelt. I expected there to be a big bang if it snaped but it just cut out and wouldnt start back up.

    What engine is it ? the 1.2's have chains so probably would have made a noise.
    Yer, 1.2 and 16v I believe. You may be right Didnt realise they had chains.

    Quote Originally Posted by Niall83 View Post
    Spanner light flashing?
    Yes and it shows up crank and camshaft sensor position fault which I imagine would be thrown up for a cambelt failiure.....

    Just off now to whip the camcover off and inspect.

    Cheers all..

  10. #10
    Full Member Niall83's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    On my Corsa C 1.0 12v when that happened it was the spanner light flashing, clock/dials not working and just a ticking when trying to start. Turnned out I needed a new ECU. My was a 2002 model and was a comman fault.
    AirBox Mod-Angel Eye head lights-HID 5000k-Colour coded grill-GID to CID-Auto Dim rear view Mirror, Rear Parking Sensors, Signum Fog surrounds, 19" Audi A5 rep Alloys, Eibach 30mm Pro-kit Lowering Springs.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. corsa vxr
    By ecotommy in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 2
    Last Post: 22nd February 2011, 19:26
  2. Anyone know anything about Corsa 1.2`s?
    By PeterVV in forum General Chat
    Replies: 13
    Last Post: 30th January 2009, 21:53
  3. Corsa C Alloy And Corsa D Grille
    By andy.l in forum Parts for sale
    Replies: 1
    Last Post: 6th May 2007, 12:46
  4. Corsa VXR
    By Madgunner in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 16th March 2007, 00:56

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •