User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Funny start up

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Funny start up

    Can anyone help, my vectra when cold as in not been driven over night, when you jump in, start it it, it revs at about 1100 then after about 30 secs drops to normal which is around 600-700. if you try pull away while its doing that its spluttering. But after the initial first 30 seconds at the start of the day its fine.

    Anyone else had this?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    To save people looking at your profile, could you include some engine and year details within your question.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry forgot that, its 52 plate, 1.8 16v petrol ecotec engine.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry anyone

  5. #5
    Regular Member Wolfie01's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you changed your plugs recently? I changed mine and one of the coil pack bits wasn't put back correctly, hence letting in addional air.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Giving your throttle body a good clean would be a decent start. Details in the How2 section, really easy to do.

    After that, I'd check all the plugs, making sure they're in nice and tight (but not tooooo tight!), followed by a look at the coil pack (annoyingly, the only way to check this out is to try someone elses... I'd tell you to drop by and use mine, but I'm about 200 miles away!

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I will try that then, annoying thing is taking it to a garage it wont do it lol. Mind you if i left it for a few hours with them theyd be able to see it then.

    Ill give these things a whirl, im not sure itd be a coil pack as when its ok after the initial 30 seconds its fine, ill give it a go, thank you.

  8. #8
    Regular Member PORKBALLS29's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Epping
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The 2.8T's all do this as well, but they are supposed to.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm now thinking this may well be coilpack related. Been for a longish drive today and felt like no power there and it was hesitating

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok, so i have been looking round, the emissions light is on now so i did the pedal test and picked up a few faults, the one im thinking it is is P0134 O2 Sensor Circuit No Activity Detected (Bank 1 Sensor 1)

    So im guessing it needs a new lamda sensor...is that what youd guys do?

    Thanks for your help guys

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  2. It's Funny, But It's Not Funny
    By VauxVeteran in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 8
    Last Post: 11th April 2009, 20:19
  3. Funny thing happened tonight on the way home !! Not Ha Ha Funny !!
    By DeanF in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 12th January 2008, 02:26
  4. Now this is Funny
    By markm in forum Comedy & Humour
    Replies: 9
    Last Post: 20th September 2007, 23:32
  5. well funny
    By ditchp in forum Comedy & Humour
    Replies: 4
    Last Post: 2nd August 2007, 14:25

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •