User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Problem with my Vectra 2.0 DTI

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Timisoara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation Problem with my Vectra 2.0 DTI

    First of all a big hello to everybody,

    I own a Opel Vectra C from 2004 (pre-face) with an 2.0 DTI engine. A week ago I had my thermostat change and today in my dash the service key pop up(the picture with the car and the service key) while I was driving. I pull over and open the bonnet to see if there are any major damage.

    I start hearing sounds from the place where you add colling liquid. I open it and it start coming a lot of steam vapors from there. I also put my finger inside to see how hot was the colling liquid.
    After 2 min I put everything back and I was ready to go. But when I got home the service key appear again.

    Can some one give me any advice to try to find out what the problem is. I order from ebay a diagnose cable but it will take 3 weeks to arrive to me. In the mean time I figure out I could try any advice from you.

    Best regards,
    Cornel

  2. #2
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    How high/ low was the coolant level in the coolant tank.
    By your description it sounds like you have air still in the system , this you will have to remove .
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Timisoara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It's like 5 cm over the normal level now. What should I do?

  4. #4
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Leave the cap off for 10 minutes with the engine running. If there is an airlock this should eliminate it

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Timisoara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Done this today , but after 45 min of driving had the same problem. Any other ideas?

  6. #6
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    How much is "a lot of steam vapors" from the header tank? Is the coolant level constant?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Timisoara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    the coolant level it's not constant. If I drive the level goes up by 2-4 cm now(before 6-7 cm). After 30 min of driving I get the error on the dash and when I open the cap , vapor came for 7 sec.

    "a lot of steam vapors" . Similar like you get when you are heating water at 100 Celsius degree.

    When I replace the thermostat I added 2 L of colling liquid and 1 L of "distilled water"

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    West Sussex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by cornel18 View Post
    the coolant level it's not constant. If I drive the level goes up by 2-4 cm now(before 6-7 cm). After 30 min of driving I get the error on the dash and when I open the cap , vapor came for 7 sec.

    "a lot of steam vapors" . Similar like you get when you are heating water at 100 Celsius degree.

    When I replace the thermostat I added 2 L of colling liquid and 1 L of "distilled water"
    Is the thermostat a genuine part or pattern? If its pattern I would maybe consider it suspect.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Timisoara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I assume that is working. Because If i start the engine there is no colling liquid coming(thermostat in close position). But after 10 min the colling liquid starts to come (thermostat in open position).

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Timisoara
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by cornel18 View Post
    I assume that is working. Because If i start the engine there is no colling liquid coming(thermostat in close position). But after 10 min the colling liquid starts to come (thermostat in open position).
    Just started the car. The cooling liquid come constant when the engine is started. Is this a good thing?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra wiper problem - any advice appreciated - Vectra C
    By newbreed in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 13th May 2011, 20:57
  2. Vectra 1.8 LS, big problem?
    By Mattyreid9 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 25
    Last Post: 5th October 2010, 12:28
  3. air con problem vectra c
    By stevenrwaller in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 20th July 2010, 10:03
  4. vectra c problem help
    By beemerboy31 in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 29th January 2009, 23:39
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •