User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 3.2 Lumpy under load?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Maidenhead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3.2 Lumpy under load?

    Hi Guys,

    Just bought a GSI and I have a quick question...

    How smooth is the engine on these? I ask as the performance seems o.k but when you put the engine under load it feels very lumpy, It may be missing but I am not sure. Its a very strange sensation, and one I have not experienced before. Its fine if you do a flat out through the gears run, its quite smooth,but say you are at 50mph in third, then plant your foot down, the whole car shakes as it accelerates until the revs past 4.5k.

    My past experience with V6's are that they are silky smooth, this definately is not.

    Is this usual or am I looking at plugs or Coils?

    Any ideas?

    Cheers in advance

    Jay

  2. #2
    Regular Member TimTay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    BRECHIN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my engine runs sweet as, really smooth power ddelivery. just my back being put out of joint thru nakerd coilovers! lol but the engines great.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 000

    Default

    I have never heard of this before. But I would be looking at the plugs and coils. Have you checked for any fault codes. There is a "pedel trick" you can do on the 3.2, do a search for it and it will tell you what to do.
    Someone else with more information might be along later though.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lumpy tickover
    By Alansvecky in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 22nd November 2011, 20:25
  2. lumpy idol
    By Ray_Ray280 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 20th November 2011, 18:10
  3. lumpy idling
    By beat275 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 11th September 2011, 15:56
  4. Bit lumpy?
    By speedo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 25th November 2007, 19:09
  5. Lumpy Kangaroo
    By daznsaz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 5th August 2005, 19:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •