User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: cdti sounding rough when cold

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cdti sounding rough when cold

    Hi. I noticed today when my misses started the car from cold and drove up the road and my vectra sounded like a bag of spanners. I called her back and checked the oil. Needed a bit of a top up but was half way up the dip stick. Also when its started from cold it seems to idle a bit rough. The car is perfectly fine when warm. Has any one else noticed this with their vectra from cold?

  2. #2
    Regular Member Aikon58's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : shatch- sports hatch

    Trim : cheap plastics

    Engine : metal

    Year : 1901

    Mileage : 999

    Default

    Yeah mine has been doing that on and off,i chucked a gallon of petrol in it today and went for a long drive to see if it will cure it,i think it's an injector fault,but have also been told it is to do with the alternator charge and the common rail,which is why it does it from cold,my way will kill or cure it anyway

    But number 4 injector was slightly down when i had a leak off test done.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    telford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the reply mate. I think il do a leak off test the weekend. Ive just had the manifold changed last week aswell

  4. #4
    Regular Member Aikon58's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : shatch- sports hatch

    Trim : cheap plastics

    Engine : metal

    Year : 1901

    Mileage : 999

    Default

    Quote Originally Posted by leeky1 View Post
    thanks for the reply mate. I think il do a leak off test the weekend. Ive just had the manifold changed last week aswell
    Mine had a new alternator and inlet manifold before i bought it,my egr and dpf have been deleted from the ecu,so only the injectors left,if the petrol don't fix it,i will be looking at new injectors,i hate it when it runs lumpy like that,it might even be affecting my mpg like it is too.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds similar to mine. My mpg is definately down as well as the lumpy/rough tickover. It's going in on Tuesday to be diognosed. Would be interested to hear what solves yours to see if the same.

    Aikon58 - that a picture of your car? Are those VXR wheels?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cdti rough running on cold start up
    By brimfull in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 19th January 2012, 20:16
  2. Rough Idle - Cold
    By mattcarpenter10 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 23rd June 2011, 22:10
  3. Car sounding a bit rough 3.2 V6
    By korlinski in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 7th August 2007, 16:54
  4. Rough starting from cold
    By TonyR999 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 25th December 2006, 14:45
  5. 3.2 V6 Gsi Rough Running From Cold
    By TOON VECTRA V6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th December 2006, 22:20

Visitors found this page by searching for:

insignia rough when cold

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •