User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Overboost Saftey?

  1. #1
    Regular Member swifty_53's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    East Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 2.0t

    Year : 2004

    Default Overboost Saftey?

    Hi, was racing my mates vxr astra the other night and suddenly i lost all boost. The turbo was still spooling but no boost there at all. I pulled over, looked round for a split boost hose but nothing. Started it back up and it was fine. Is there some sort of saftey feature that cuts off the boost if it overboosts and can it be removed? Cheers

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    The actuator can get stuck on the exhaust clamp sometimes.

  3. #3
    Regular Member swifty_53's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    East Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 2.0t

    Year : 2004

    Default

    Cheers mate

  4. #4
    Regular Member SillyMoose's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Let me know how you get on with this, as it's happened to me a couple times. Turning it off then on again works each time, but I'm puzzled by the problem. Would a full service perhaps pick up this issue?

  5. #5
    Regular Member swifty_53's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    East Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 2.0t

    Year : 2004

    Default

    I cant see a service helping, plus i did and oil and filter and fuel filter last weekend. Its since ive fitted my dtuk box which im guessing has increased the boost abit?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    prestatyn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its probaly limp mode,had it a few times with mine why it would do it i dont know,very reliable engine,once my cdti goes i will be looking for another

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try cleaning the boost sensor & or check the solenoid valve is working correctly

  8. #8
    Regular Member Super T's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    On the Levels
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Change both boost sensors £25 ish each job done.

  9. #9
    Regular Member swifty_53's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    East Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 2.0t

    Year : 2004

    Default

    Wheres the boost sensor located?

  10. #10
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    In the black plastic boost pipe next to the battery.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra c 1.9 150 possible overboost?
    By rollercoaster63 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 4th July 2012, 21:26
  2. P0234 Overboost 2.0 dti
    By Thom in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 28th January 2012, 23:52
  3. 130/160ps diesel overboost
    By shanebongos in forum Insignia car chat
    Replies: 11
    Last Post: 30th May 2010, 15:09
  4. Overboost problem 2.2 dti
    By timv128 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 22nd March 2010, 21:53
  5. Replies: 2
    Last Post: 23rd September 2009, 18:33

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •