User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Rad pipes cold

  1. #1
    Regular Member neilb1's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    wigan
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Rad pipes cold

    Right i thought the thermostat was duff as the heaters are blowing cold, but the pipes going into the matrix are warm, so can it still be the thermostat,

    But why would the pipes on the rad be cold ?
    Why is the heater blowing cold ?

    Also i have noticed that the direction of air ie feet, face are has nothing blowing out from them....

    Could i have a few problems

    this is not my car but a favour i am doing for some one its a vec 1.9cdti

  2. #2
    Vectra-sport Admin Dre's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Vectra-sport Admin
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    sounds more like an air lock neil , if you look behind the rad you will see a long silver pipe and halfway a bleed screw undo this and top back up with antifreeze until you have it pouring out and see if that cures it . Has the owner had any other issues ?

  3. #3
    Regular Member neilb1's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    wigan
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    no fella just that it stopped working and blew cold out

  4. #4
    Regular Member MURDO's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Co.Clare, Ireland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Just a thought. Not looked myself, but someone may confirm for me. Is there a matrix under the dash in the vectra C too, like the corsa's have. Maybe Matrix is Blocked somewhat.

    Would try a good old flush first and change out your coolant.
    Did this on my corsa C matrix and saved an absolute packet.

    Ade

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. random cold knock/tick sound when cold - 1.9 cdti
    By valvelift in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 18th January 2013, 18:59
  2. smoke at cold cold start
    By azacbr6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 5th December 2012, 18:23
  3. heater matrix pipes both cold HELP!!!
    By all vaux in forum Diesel Engine related
    Replies: 14
    Last Post: 7th May 2012, 01:58
  4. Gotta love cold mornings and twin pipes
    By dannycturbo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 23
    Last Post: 8th December 2011, 18:53
  5. Pipes
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 25th November 2006, 16:55

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •