User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Vectra SRI won't start / cuts out

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Accrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Vectra SRI won't start / cuts out

    Hi, I really hope someone on here can help as this fault is driving me up the wall! Right, it's a 2008 Vectra SRI 140 that I bought damaged and had professionally repaired (may not be important but I don't want to rule anything out). The damage was bodywork only and none of the engine components were replaced. I picked up the car from the repair centre and it was in limp mode (spanner light was on and car had no power). After getting the car home it refused to start again. The engine cranked over but would not catch. I bought a genuine Vauxhall service kit and replaced spark plugs, oil, air, fuel and oil filters. No joy. Used a diagnostic computer but there are no fault codes present or in history. Tried towing the car and starting and that worked but 30 seconds later the spanner light comes on and it cuts out. I know there is nothing wrong with fuelling, sparking, timing, compression as the car does drive when it eventually starts and I have tested the components separately. If it's a sensor would there not be an engine light and fault code present? I have searched this and other forums but the only similar problems have all been diesel engines and the problem has been vacuum pipes or something else diesel related. Hopefully someone can point me in the right direction. Thanks.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    has it got a fuel reset button ??

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Accrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bembo449 View Post
    has it got a fuel reset button ??
    I've looked in the boot and can't see a cutoff reset. I thought this was a Ford thing - am I looking in the right place?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Accrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Update for anyone interested: the car is showing low compression in all cylinders. I'm having the timing checked to see if its jumped a tooth otherwise it looks like bottom end.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Accrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It was the timing - out by two teeth. All fixed now.

  6. #6
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Glad you got it sorted and thanks for taking the time to reply

  7. #7
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    Happy motoring

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.0 DTI Wont start! ( and went it does it cuts straight out)
    By Daz_m in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 29th December 2012, 15:11
  2. 3.2 V6 wont start or cuts out when hot
    By Bomber G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 20th June 2012, 16:55
  3. Cuts out
    By JaceyBoy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 17th April 2012, 21:24
  4. cuts out
    By daddyjay in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 1st March 2012, 21:42
  5. Signum just cuts out!!
    By chriswoollett in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 21st March 2008, 16:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •