User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: cdti running badly

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cdti running badly

    ok guys my vec- C cdti 150 is running like a bag of spanners


    symptoms

    loss of power
    spanner light on(but no engine managment light )
    lots of black smoke on acceleration until the spanner light comes on then a loss of power and less smoke

    popping the engine cover reveals a black sooty deposit on the right hand side of the inlet manifold. that wasnt there last week

    anyone suggest what the problem is?

    have an inlet manifold and gasket on order as its needing done anyway(swirl bar failure and it was a bit weepy last week when i checked it) but if someone could shed some light i'd be grateful

  2. #2
    Regular Member markm's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Portsmouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Goosed Swirl flaps or EGR, would think the Swirl flaps . I'm sure someone will also be along soon

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i'm convinced i can feel some air hitting me in the face when i lean over the engine around the swirl flap nearest the gearbox disconnecting the egr makes no difference

    and this is the site i'm looking at





  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Looks like knackered swirls!, new manifold time by the looks of it.

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    271 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Sounds like one of them swirls given up the ghost and your losing forced air compression from it, happened to a car which I had to fix....
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well manifolds on order arrives monday woot


    may as well map and get an egr delete at the same time

  7. #7
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    You have been unfortunate m8. They normally don't give any indication when they go. Looks like it's went and spewed oil vapour from the intake system over your engine.

    Gazza4

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Only positive os that while it's not running well it does sound like I have the meatiestvinfuction kit known to man fitted lol

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    oh well todays the day

    manifold off today and new one on tommorow
    now i just need to find another 50 bhp and i'll be happy

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well all done and dusted the veccy is now running great. all sensors and throttle body cleaned out and pulling like a train woot


    have to say massive difference is noticed straight away with the new manifold being fitted

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Getting serious now....not running at all cdti 150
    By jay w in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 25th October 2012, 22:14
  2. Cdti smoking badly
    By gtirobbie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 17th July 2012, 13:44
  3. CDTi 150 Running Temperature
    By tony-1977 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 24
    Last Post: 28th March 2012, 11:38
  4. vectra sri 1.9 cdti 150 smoking badly
    By rickjames2610 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 25th December 2010, 19:49
  5. CDTi running temp ?
    By sthomson1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 27th February 2009, 15:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •