User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with my vectra? Help pls

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Stoke-on-Trent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Problem with my vectra? Help pls

    Hi i'm a newbey on here, i have a vectra 1.9cdti and think my alternator is not working. I have read a few posts about other alternator problems. Mine is losing battery power as all electrical things stop working including power steering etc and get the disco lights on dash. The only thing thats strange is my battery light doesn't stay on it goes out. Had new battery and its the same, only works after a good charge. I am wondering how hard is it to remove it as it looks difficult ? And where do you start ? Seen one thread about removing the air box ? Help Please ! youngen

  2. #2
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    Second time i have posted this link today
    Hope it helps you m8
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=92987
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    you have done the battery / alternator tests ?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Stoke-on-Trent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi thanks for the advice, i have replaced the battery and that one lasted a few days and was drained again. Have tested using a volt meter and shows nothing when engine is running. The big thing is the light not staying on when car is running ??? I know it should stay on if its not charging ?? Dont want start removing it if its not that HELP PLEASE.

  5. #5
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Was there a VX recall on alternators? might be worth checking at the dealers
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  6. #6
    Regular Member Telly Addict's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW e92 335d

    Trim : M Sport

    Engine : 3.0 TT

    Year : 2008

    Default

    Quote Originally Posted by youngenmic View Post
    Hi thanks for the advice, i have replaced the battery and that one lasted a few days and was drained again. Have tested using a volt meter and shows nothing when engine is running. The big thing is the light not staying on when car is running ??? I know it should stay on if its not charging ?? Dont want start removing it if its not that HELP PLEASE.

    Yep loads of threads about this. Basically sometimes the light doesn't come on even when the alternator is goosed, so don't base a judgement on that alone. Voltmeter check with engine running is only way to be sure. If its low then the alternator is to blame, regardless of state of charge light.

    HTH

  7. #7
    Regular Member badback's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Runcorn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The only symptom I had when my alternator packed in was no power steering, no battery light or any others. Luckily I was just turning onto my drive when it packed in.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra wiper problem - any advice appreciated - Vectra C
    By newbreed in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 13th May 2011, 20:57
  2. Vectra 1.8 LS, big problem?
    By Mattyreid9 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 25
    Last Post: 5th October 2010, 12:28
  3. air con problem vectra c
    By stevenrwaller in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 18
    Last Post: 20th July 2010, 10:03
  4. vectra c problem help
    By beemerboy31 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 29th January 2009, 23:39
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •