User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: please help

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    beckenham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default please help

    hi guys i am getting very frustrated my 1.8 ls has a rough idle low mpg also when i stop at lights ect i sometimes get smoke from the engine bay if the heater is on it sucks the fumes into cabin smells like burning rubberish. had the car a few months changed front lambda censor when i first got the car but this week plugged in to friends reader it said egr maf both needed changing which i did no change.also yesterday changed thermostat car warms up now when driving still no change to idle today tried new coil pack still no change if i unplug lambda the idle gets better. if i unplug maf no change in revs .i only changed lamda cos the little emission light was on .could the lambda be faulty or do you think i may have another problem plese help.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Vectra land
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could be spark plugs? how many miles u done, when were they last changed?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    beckenham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry I changed plugs in jan also cleaned throttle body

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    beckenham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Please anybody

  5. #5
    Regular Member ChrisBilly's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    The Rift, Cardiff
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could your egr be leaking? Spray some carb cleaner around the join with engine running, if has an effect on the idle it's leaking/sucking.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    beckenham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I changed the egr and put the blanking gaskit from vauxhall on egr code is gone now

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    beckenham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does anybody know what the black round thing is on the breathe hose that comes out of the back of the trottle body could this be blocked the hose is clear

  8. #8
    New Member cash1982's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    halifax
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if no change after unplugging maf that may be it...
    rough idle and low mpg usually means bad maf.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tyneside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could it be a blocked cat, especially with it overheating (burning rubber smell). I had a problem with a 1.8ls 2003, no egr fitted. http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=115545

    Check the flow out of the tailpipe, is it restricted. I unscrewed the lambda sensor before cat and ran engine, was noisy but tick-over was greatly improved and engine revved OK. Mine was getting so hot I could hardly touch the top slam panel. HTH

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    beckenham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks For the replys so if I take out lamda 1 and engine runs ok then it's the cat blocked can it be unblocked or is it a new one

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •