User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Please help code p0546 exhaust gas tem sens on 2.0t

  1. #1
    Regular Member vectra100turbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Please help code p0546 exhaust gas tem sens on 2.0t

    hi all i just had a diagnostic done on my vecta edition 100 i have the z20net engine in my car and it has come back with fault code p0546 exhaust gas temp sensor circuit high voltage or open circuit but i cant seem to find anything regarding this sensor does anyone happen to know what this code may mean and where i can find this sensor on my engine any info will be much appreciated
    thank you
    Last edited by vectra100turbo; 18th February 2011 at 00:25.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    *!dave!* - The Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sensor 1 bank 1 (so the sensor nearest the exhaust manifold)

    You have a wire that is getting a +ve voltage when it shouldnt be (refered to as short to positive) or EGT Exhaust Gas Temp sensor is faulty

  3. #3
    Regular Member vectra100turbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for reply but i dont suppose you know what may cause this wire to be receiving this +ve signal thanks

  4. #4
    Regular Member vectra100turbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is this the sensoe that looks similar to a lambda sensor with 4 wires

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    *!dave!* - The Black Country
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra100turbo View Post

    thanks for reply but i dont suppose you know what may cause this wire to be receiving this +ve signal thanks
    I would say it is most likely the sensor faulty

    But most sensors now are heated so a +ve feed could be shorting across to the sensor leads from the heater circuit

  6. #6
    Regular Member Super T's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    On the Levels
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What year is your car as only 03-04 cars have the 3 x sensors on the exhaust system.If you follow the wiring loom to the left of the turbo you will find the plug in the loom.I think my sensor cost me £60 odd .HTH

  7. #7
    Regular Member vectra100turbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Super T View Post
    What year is your car as only 03-04 cars have the 3 x sensors on the exhaust system.If you follow the wiring loom to the left of the turbo you will find the plug in the loom.I think my sensor cost me £60 odd .HTH
    hi my car is a 53 plate did you hae the same problem when you sensor went and did replacing it cure it i you did thanks

  8. #8
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the egt sensor is at the bottom of the cat m8, if you look down the back of the block it looks like a lambda sensor but hslf the size and only has 1 wire going too it (had same problem lol)

  9. #9
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    you have the egt removed at remap time if your thinking of going donw that route...
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  10. #10
    Regular Member vectra100turbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i dont suppose anyone would know how to either test the sensor or bypass it to see if it eliminates the misfire issue or am i best just getting new one? only prob is no one seems to know what it is at any motor factors

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fault code po403 exhaust gas recirculation valve.faulty.
    By Dobs in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 8th September 2012, 13:37
  2. Error code reading and code readers
    By Ben50n in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 27th August 2012, 16:43
  3. Z22YH fault code 1191-5a (exhaust emissions?)
    By DaveG in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 3rd July 2012, 17:22
  4. Car Pass - Result! Key Code & Radio Code
    By mxt in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 20th December 2010, 13:01
  5. p0031 & p0546
    By ephidor in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 8th September 2010, 15:43

Visitors found this page by searching for:

p0546 vauxhall

p0546 opel

vectra p0546 codep0546 vectrap0546 fault code on vectrawhat course car code p0546code 0546 vauxhallvaux signum exhaust gas temperature sensor problemsp0546 opel egtp0546 2.0t egtp0546 fault code after egr blankingz20net supape unisensp0546 vectra cz20net exhaust temperature sensor

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •