User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Battery gone flat - radio asking for code

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Yorkshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Battery gone flat - radio asking for code



    I cant find my code anywhere - will Vauxhall charge me the earth for it?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Might be wrong, but I think you need to purchase the Car Pass from Vauxhall. About £25

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Yorkshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by tony-1977 View Post
    Might be wrong, but I think you need to purchase the Car Pass from Vauxhall. About £25
    Thanks Tony! Will this cause any issues if the radio has been re-coded? I dont know if it has, but I dont want to pay £25 for something that I cant use.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Not sure of that one mate. I'm sure someone will be though

    If it's the factory kit with the original code (or if it's been replaced by Vauxhall under warranty at some point), the Car Pass should have it

  5. #5
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    How long do these radios have to be without power for this to happen?

    I had mine out for 30mins earlier and when i plugged it back in it was fine

    I was expecting to see 'code' but it just worked

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by urbanfox View Post


    I cant find my code anywhere - will Vauxhall charge me the earth for it?

    Thanks
    May be worth contacting the original dealer who did to PDI. I had the same problem when I bought my 56 plate Veccy, no pass card Looked in the service book and phoned the dealer and they gave me both the radio/security and the key code over the phone for nothing!! Most dealers seem to record these 2 items when they do the PDI in case the card goes missing

  7. #7
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Exclusive BV View Post
    How long do these radios have to be without power for this to happen?

    I had mine out for 30mins earlier and when i plugged it back in it was fine

    I was expecting to see 'code' but it just worked
    Yours is full canbus so it doesn't have a code!

    If the radio isn't the one that came with it from the factory then the code on the carpass will be the wrong one. Although if you ever need any work done on the car that requires the parts coding to the car then you will need it anyway.

  8. #8
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Yours is full canbus so it doesn't have a code!

    If the radio isn't the one that came with it from the factory then the code on the carpass will be the wrong one. Although if you ever need any work done on the car that requires the parts coding to the car then you will need it anyway.
    So how come i have a car pass then?

    Do you only need the code if it's been divorced?

  9. #9
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Exclusive BV View Post
    So how come i have a car pass then?

    Do you only need the code if it's been divorced?
    The car pass has more than just the radio code on it, thats why you have one. It contains info like the key number etc.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Yorkshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by lencuff View Post
    May be worth contacting the original dealer who did to PDI. I had the same problem when I bought my 56 plate Veccy, no pass card Looked in the service book and phoned the dealer and they gave me both the radio/security and the key code over the phone for nothing!! Most dealers seem to record these 2 items when they do the PDI in case the card goes missing
    Thanks for the advice! I spoke to the original dealer but sadly no details have been recorded

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. flat battery
    By stanlee in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 11th December 2011, 20:00
  2. Flat Battery - AGAIN!
    By Keif in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 27th March 2011, 21:47
  3. Changed the battery now no radio code
    By neilb1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 16th February 2011, 02:14
  4. Radio code and battery
    By Fishmichael in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 10th February 2011, 17:57
  5. flat battery killed my radio??
    By jimphillips in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 29th April 2010, 11:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •