User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: ehps problem :(

  1. #1
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question ehps problem :(

    drove my car home from work today and everything was working fine, went out tonight to take my daughter back to her mum's and the power steering light is on on the dash and is heavy as hell to turn. have removed headlight and bumper to check wiring and fluid level but all seems ok. started the car and it worked for a second then went off again

    any ideasd as to what could be wrong.:s

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    What voltage is your battery as the alternator may have gone

  3. #3
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Dodgy pump?

    Gazza4

  4. #4
    Regular Member kdadidog's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    county durham (peterlee)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    can you not check the fault codes and see what it says. peddle test!

  5. #5
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    battery is at 13.8v and checked alternator with volt meter charging at 14.4v.

    if its the pump would it just stop working in the way it has? was fine when i switched it off then wont work when i re started it?

  6. #6
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just done pedal test and not coming up with any codes

  7. #7
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    from your username i assume that your car is a 2004? If that is the case this may apply..

    "General Motors has decided that certain 2004 vehicles may have been built with a steering column sensor that can wear unevenly and produce an erratic electrical signal. When the system software detects that erratic signal, power steering assist is lost. That signal is more likely to occur when the steering wheel is turned slowly. If this occurs, the driver will hear a chime, the Service Vehicle Soon light will illuminate, and the Driver Information Center will display “Power Steering.” Steering control is still maintained, although more effort is required at low speeds. The next time the vehicle is started, the power steering assist usually returns to normal and the lights in the instrument panel will be turned off but loss of assist can occur again until repairs are made."

    However... before going down the route of changing this part I would borrow a good working battery from somewhere first and run your car with it for a day.

    the GM ehps can be refurbed but i do not know the prices.. http://www.bba-reman.com/content.asp..._Steering_Pump

    Btw it can be easier sometimes to work on the power steering pump/reservoir by removing the OSF wheel and then the inner wheel arch liner, this does not take long but a few spare plastic rivets are needed..

  8. #8
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ***update***

    had car in at vauxhall today when i was at work, they checked it with tec2 and found no stored "dtc's" however when the technician took it out a test drive the power steering light came on again and then he said there was no communication with the ehps ecu??? they have checked all the wiring and tested the pump and can find no faults. they have ruled out the cim as when the power steering light is on on the dash the indicators still switch themselves off. any ideas guys????

  9. #9
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    bump anyone?

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Igot the same problem.
    After diagnostic service - ECU fault

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. EHPS Pump very noisy
    By alanlush in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 4
    Last Post: 23rd October 2012, 14:47
  2. No Comunication with EHPS
    By alanwh in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 25th February 2011, 15:35
  3. EHPS Pump problem maybe
    By skutters in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2010, 15:48
  4. EHPS fault
    By Piston broke in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 21st May 2010, 09:46
  5. EHPS Light
    By Piston broke in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 10th May 2010, 14:01

Visitors found this page by searching for:

ehps problem

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •