User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: swapping sat nev head units? help!

  1. #1
    Regular Member Jaspa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default swapping sat nev head units? help!

    hi all im fairly new to this,
    at present im looking at purchasing a GSI however one thing that is putting my off is having the head unit with the cassette player fascia

    there are plenty of cars cropping up however i would much prefer one with the cd player fascia in which tend to be as common as rocking horse ****.

    what i am asking is...is it possible to swap headunits for a cd player version and what does it entail and also price....or even better isit easy enough to fit a after market headunit as with the navigation i seem to believe not...could any body shed some light on this

    much appreciated

    Jasper.

  2. #2
    Regular Member DAVIDD88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    scottish region
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    might be wrong but i know the facelift ones are coded to the screen if u by a factory cd player will need to be new and coded by vauxhall had this problem updating from cd30 to cd30mp3

  3. #3
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jaspa View Post
    hi all im fairly new to this,
    at present im looking at purchasing a GSI however one thing that is putting my off is having the head unit with the cassette player fascia

    there are plenty of cars cropping up however i would much prefer one with the cd player fascia in which tend to be as common as rocking horse ****.

    what i am asking is...is it possible to swap headunits for a cd player version and what does it entail and also price....or even better isit easy enough to fit a after market headunit as with the navigation i seem to believe not...could any body shed some light on this

    much appreciated

    Jasper.

    Theres a half canbus sat nav one on ebay at the moment..

    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MESELX:IT

  4. #4
    Regular Member Jaspa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    upon a little bit more research and a little less idlness in terms some of you may understand i am talking about changing from 'ccr2006' to cd30 or cd70 if that is correct and i seem to believe that the screen and audio unit will have to be changed together and be coded to the vehicle?

  5. #5
    Regular Member DAVIDD88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    scottish region
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    if u buy a second hand unit get the screen with it thats what it is coded to if u buy a second hand unit and screen its plug and play

  6. #6
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jaspa View Post
    upon a little bit more research and a little less idlness in terms some of you may understand i am talking about changing from 'ccr2006' to cd30 or cd70 if that is correct and i seem to believe that the screen and audio unit will have to be changed together and be coded to the vehicle?

    That can be done , but very expensive , I have done the same mod and its not just screen and headunit. Its new loom , new cim , new steering wheel , new airbag , new steering controls and a tech2 sessions.

  7. #7
    Regular Member DAVIDD88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    scottish region
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i spoke to a audio technician on satarday about changing manufacture headunits and he sayed it just the screen and unit

  8. #8
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by kman247 View Post
    That can be done , but very expensive , I have done the same mod and its not just screen and headunit. Its new loom , new cim , new steering wheel , new airbag , new steering controls and a tech2 sessions.
    So, in layman's terms, you would need to convert a pre-face/half-canbus car to full canbus.......for a new headunit?

  9. #9
    Regular Member Jaspa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    if i was to go after marker head unit, would the simple fact be i would just lose the steering wheel functions? and can anybody tell me if all GSI's have sat nav??

  10. #10
    Regular Member TimTay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    BRECHIN
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Jaspa View Post
    if i was to go after marker head unit, would the simple fact be i would just lose the steering wheel functions? and can anybody tell me if all GSI's have sat nav??
    mine dont..... think it was an extra expense.

    and you can buy a stalk adadpter to make the controls work with an aftermarket unit.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. anyone got one of these all in head units
    By frigosolver in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 23
    Last Post: 15th February 2012, 16:20
  2. asian head units
    By andy76 in forum ICE Gallery
    Replies: 15
    Last Post: 30th December 2009, 10:29
  3. Head units
    By bigmac in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 8th June 2009, 16:18
  4. How programmable are the Vxl head units???
    By MrT in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 1st December 2008, 00:40
  5. 2 Head Units
    By seanyis in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 15th November 2008, 21:05

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •