User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: poor radio reception with 8k HID's

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    eastbourne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default poor radio reception with 8k HID's

    I recently fitted an 8k HID kit, looks great with vectra-c facelift headlights. Trouble is when headlights are switched on the radio receptoin is poor to the point I mostly listen to CD's.

    Any1 had this before or have any ideas how to fix?

  2. #2
    VIP-Member happypostie's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Slough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    80 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 turbo

    Year : 61

    Mileage : 38000

    Default

    had this on mine but was 6k turned out to be a faulty ballast , try putting on just the side lights radio should be ok then when you put the headlights on then youll get the interference , send it back and get a replacement one when did you buy them .hid-direct give you a 2year warranty on the ballast . khalid

    the vectra has gone , but not far away so ill still see it form time to time

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    eastbourne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I got them from the carmodshop a few weeks ago. I have emailed them and they have told me this is not a common fault on vecta-c. One idea they had was to put foil around high voltage wires and ballast

  4. #4
    VIP-Member happypostie's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Slough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    80 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 turbo

    Year : 61

    Mileage : 38000

    Default

    Quote Originally Posted by tights View Post
    I got them from the carmodshop a few weeks ago. I have emailed them and they have told me this is not a common fault on vecta-c. One idea they had was to put foil around high voltage wires and ballast
    dont know about putting the foil around anything . a few members on here had the same problem ,and this is what it turned out to be . have you tried what i said about just the side lights to see if the problem is there ,as this is what was happening to me as i was just using the side lights with the radio on but got the interference when i put on the headlights . i would still send them back and if they wont change them get your money back . khalid

    the vectra has gone , but not far away so ill still see it form time to time

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    333 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Khalid the technical guru on this subject now As said above its the ballast not being screen properly causing RF interference to the radio, putting 'tin foil' around something generating 25,000volts is NOT advised lol! Send the ballasts back and try another set or make.
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    eastbourne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep it is def only when dipped beam on. Think I will have it out with seller thanks

  7. #7
    VIP-Member happypostie's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Slough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    80 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 turbo

    Year : 61

    Mileage : 38000

    Default

    Quote Originally Posted by plasma View Post
    Khalid the technical guru on this subject now As said above its the ballast not being screen properly causing RF interference to the radio, putting 'tin foil' around something generating 25,000volts is NOT advised lol! Send the ballasts back and try another set or make.

    i would not say that i even sorted out my phone hope you had a good day


    Quote Originally Posted by tights View Post
    Yep it is def only when dipped beam on. Think I will have it out with seller thanks
    good to know as this is what was going on with mine and Dean (plasma ) told me that it was the ballast . khalid

    the vectra has gone , but not far away so ill still see it form time to time

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    eastbourne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I see that 1 of ur mods happypostie is a blue led dash conversion. Was this expensive to do and did u do it yourself?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Poor fm radio reception (CD70)
    By av2009 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 21
    Last Post: 5th February 2013, 18:51
  2. Poor Radio Reception Please Help
    By dizzy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 16th October 2008, 17:25
  3. poor radio reception ??
    By dizzy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 16th October 2008, 16:34
  4. Poor Radio Reception
    By testbloke in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 28th August 2008, 23:11
  5. Very Poor Radio Reception???
    By ChrisFox in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 2nd January 2008, 20:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •