User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: airbox mod and error 0110

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default airbox mod and error 0110

    I have recently done the airbox mod and noticed an improved in lower gear acceleration so very happy with it. However I am getting full service in the morning so decided to see if i have any error codes and I have 0110. Is the error 0110 related to the airbox mod or is it a separate issue?
    Very much appreciate your responses.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    P0110 Intake Air Temperature Circuit Malfunction

    did u have the same wording ?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default wording?

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    P0110 Intake Air Temperature Circuit Malfunction

    did u have the same wording ?
    not sure what you mean sorry? If you mean did i know it was "Intake Air Temperature Circuit Malfunction"? then yes, I want to know if its related to my recent airbox mod.

  4. #4
    Regular Member TimTay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    BRECHIN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ryantcb View Post
    not sure what you mean sorry? If you mean did i know it was "Intake Air Temperature Circuit Malfunction"? then yes, I want to know if its related to my recent airbox mod.
    mine threw up the same code after putting on a cone filter. but its away now

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ryantcb View Post
    not sure what you mean sorry? If you mean did i know it was "Intake Air Temperature Circuit Malfunction"? then yes, I want to know if its related to my recent airbox mod.
    I doubt the airbox mod could bring on any kind of warning.

    The air still has to travel throught the filter before the sensor.

    Could be an old code if you are not getting a light on.

  6. #6
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    Did you disconect the electrical connection from the maf when you did the air box mod if so then thats probably the cause of the 0110 fault
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default nope

    Quote Originally Posted by bobssignum View Post
    Did you disconect the electrical connection from the maf when you did the air box mod if so then thats probably the cause of the 0110 fault
    no i disconnected nothing electrical.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Airbox mod.....part deux!!! (rip off of VXR280 airbox mod)
    By paul_sri150 in forum Diesel Engine related
    Replies: 81
    Last Post: 30th January 2012, 22:50
  2. fault code 0110
    By johnsav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 2nd August 2009, 16:29
  3. Help with the airbox mod?
    By strothrc in forum Diesel Engine related
    Replies: 14
    Last Post: 9th April 2009, 15:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •