User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: CDTI 150 Warning Light + Poor Performance at low revs. Please Help

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Falkirk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CDTI 150 Warning Light + Poor Performance at low revs. Please Help

    Hi Guys,


    I have a 55 plate (65'000 Miles) 1.9 CDTI 150 Vectra

    Iím looking for a little advice with the following, Please stick with me as I try to explain the best I can

    for about 4 months now when I start my car from cold, The Car+Spanner Light comes on and stays on for a few mins, even if the car is left idling the light will go off after a few mins, Once the car is warm (even after left off for 30 min - 1 hour) the car will start and the light will go out as normal. The car always starts first time, even without a preheat

    Lately, I have noticed poorer performance at low revs, (The wife notices it more as its her who tootles around I normally drive it a little more aggressively but I do have to agree with her). I have had the car serviced last week (Air Filter, Oil Filter, Oil, Fuel Filter) and although the car is smoother and quieter I still think itís not what it should be. I have also run Fuel additives /cleaner through the system but this has not helped.

    Iím not sure if these two issues are related bat am getting a little concerned. Please can someone advice me if there is any checks i can do to resolve this. Thanks

  2. #2
    Regular Member Aikon58's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : shatch- sports hatch

    Trim : cheap plastics

    Engine : metal

    Year : 1901

    Mileage : 999

    Default

    Glow plugs mate.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    1st issue is likely to be 1 or more of the glow plugs is not working properly...

    2nd issue could be a no. of things, do a search on the forum for EGR valve & swirl bar... these are the most common causes.

    Is the car an auto or an estate, if so it could have a dpf issue.

    hth

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Falkirk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No dpf on the car, I was originaly thinking Glow Plugs for the error light but the the fact it always bursts into life first turn without preheat put me off that one, Are the Glow Plugs a DIY Job ?

  5. #5
    Regular Member Aikon58's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : shatch- sports hatch

    Trim : cheap plastics

    Engine : metal

    Year : 1901

    Mileage : 999

    Default

    Quote Originally Posted by tilleyedie View Post
    No dpf on the car, I was originaly thinking Glow Plugs for the error light but the the fact it always bursts into life first turn without preheat put me off that one, Are the Glow Plugs a DIY Job ?
    I had the said light on my cdti before,and it still started fine.

    I would be happy to change them myself,i didn't change them myself before,because it was already in the workshop having a service,so i asked the fitter to put them in while the bonnet was open,it's just a case up taking the caps off the top,and unscrewing them,as far as i can see.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Falkirk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dh.dti View Post
    2nd issue could be a no. of things, do a search on the forum for EGR valve & swirl bar... these are the most common causes.

    hth

    Thanks for the advice I have found this Guide for the EGR (I think) http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=45867
    still looking for ther swirl bar, I did find a guide for that that replaced the inlet manfold, Is that the case ? or do i just need to look harder, Thanks Again
    Last edited by tilleyedie; 10th February 2011 at 13:54.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 cdti 120 poor mpg and flat spot at low revs
    By mattclayt in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 17th January 2013, 23:36
  2. Black exhaust smoke on high revs, EGR light on, rough idles - 1.9 cdti 150 diesel
    By bananas in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 22
    Last Post: 5th September 2012, 13:25
  3. Very poor performance 1.9 cdti
    By uk300bake in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 8th August 2012, 16:08
  4. No/poor Acceleration under 2.5k revs
    By Diesel Dan in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 25
    Last Post: 16th December 2010, 23:44
  5. Limp mode, Emissions Light and poor performance
    By jonny_rubber in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 13
    Last Post: 1st October 2009, 19:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •