User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: cd30

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bonnie scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cd30

    hi can i just buy a cd30 mp3 to replace my cd30? and do a straght swap?

    thanks

  2. #2
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    i think you need to buy the screen it comes with as well mate, from what i remember all the headunits are 'married' to their screens via tech2..

  3. #3
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Or make sure you buy a CD30MP3 that has been divorced from the donor vehicle. You can then get the new headunit coded into your vehicle once your existing CD30 has been divorced.

  4. #4
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    they do not need to be divorced from the car, i took a cd30 and screen out of mine and we stuck it straight into a another car with no issues, i then sold it to another guy who put it straight into his car without tech2.. likewise we also took CD70 and its screen from another vectra of a different year and shoved it straight into mine, no tech2 required at any stage... they headunit and screen are married together but they are not married to the car..

  5. #5
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I understand that the radio is coded to the screen.

    I was only pointing out to the OP that he should ensure that any radio he buys that doesn't come with a screen should be divorced before removing it from the donor vehicle.

    Even if it isn't divorced, it's not the end of the world as long as the security code from the donor car is suppled with it. The new radio can be fitted to the car, theft protection deactivated using the original code, then recoded to the new screen with the existing security code.

    If there is no security code supplied with the donor radio, there are ways of obtaining it from the head unit itself.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    bonnie scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is there a aux out and in on the cd30 mp3?

  7. #7
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Some CD30 MP3's have aux-in, others don't. It depends on the year of manufacture and the vehicle it was removed from.

    I think they all have a mono aux-in for use with a phone kit. Not sure 100% though.

    I don't think any Vx head units have aux out - you would need a converter to take the speaker outputs and convert them to phono outputs.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fitting Parrot MKi9200- Can it run through CD30 aux?(does CD30 even have aux!?)
    By dibble750 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 18th January 2013, 02:20
  2. Quick CD30 to CD30 MP3 question
    By Chip in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 24th August 2012, 00:47
  3. Cd30 & bid
    By KyleSxi in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 25th April 2012, 15:50
  4. CD30 to CD30 MP3 Conversion
    By yysnet in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 15th October 2010, 00:20
  5. Replacing CD30 with CD30 MP3
    By Marky in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 15th August 2007, 13:38

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •