User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Y22DTR semi-cold start problems

  1. #1
    Regular Member mileff's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bulgaria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Y22DTR semi-cold start problems

    Hi guys
    I have an Opel Signum 2.2 DTI and I have some problems with the cold start (in fact semi-cold) since the autumn.
    In the morning if the temperature's enough low glow plugs on and there are no problems with the start. After that if I leave the car for some hours, by the next start the glow plugs do not come on it's really difficult to start the engine. The car just crank and crank for 10 to 20-30sec. then finally starts with a big cloud of smoke. The same sh*t happens if on the morniing the temperature is not enough low for glow plugs to come on. I have read a lot about this problem, but didn't see any solutions yet. Opel dealers just say "You have to change the pump" and the case is closed for them.

    Is there a way to make myself any manual pre-heating by a switch or maybe by a relay without damaging anything? It seems that if glow plugs on, the car starts extremely easy, so I'm thinking in this direction.
    Are all that problems a matter of changing glowplugs, glowplugs relay, temp sensor, leakoff pipes, injector seals or it's caused by an engine wear?
    Last edited by mileff; 8th February 2011 at 15:29.

  2. #2
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    It's a software problem. If it's below 7°C or something our 2.2 starts up fine, but if it's 10°C it struggles.

  3. #3
    Regular Member mileff's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Bulgaria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Celes View Post
    It's a software problem. If it's below 7°C or something our 2.2 starts up fine, but if it's 10°C it struggles.
    The question is how to solve this problem. As I know there is no way this temperature range to be changed
    That's why I am thinking of any "manual" preheating ...

  4. #4
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Had same problem check my previous threads change your battery

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cold start problems?
    By Barlow in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 24th February 2012, 14:16
  2. 2.0 dti cold start problems
    By nickp1975 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 21st June 2010, 09:25
  3. Semi cold start problem
    By Hennie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 8th June 2010, 17:04
  4. 2.2dti 'semi' cold start prob (AGAIN)
    By cosmic in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 12th February 2009, 11:44
  5. 2.2dti 'semi' cold start probs
    By cosmic in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 22nd January 2009, 11:57

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •