User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Judder in 1st

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Fife
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation Judder in 1st

    Hello all, i''ve got a problem with my 2006 1.8 sri. When pulling off in 1st, usually the first one of the day when its cold. It seems to have a violent judder, then its fine the rest of the day.

    Has this happenned to anyone before? I would like it fixed, now im handy with the spanners but there doesnt appear to be any obvious adjustment of gears/clutch. And the car is on 69000mls so way out of its warranty.

    Can anyone help?

    Thanks.

  2. #2
    Regular Member 0uT1aW's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    York
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sure its a known problem, your will be the VVT same as mine I think , mention of a field remedy on here but I have no idea what it is. I have this sometimes just stops after its first wobbly an doesnt happen for ages

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Got the same problem here, it's always been like it.

  4. #4
    Regular Member adamtaylor's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Witney (OXfordshire)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I have the same problem with mine (same engine!) have had it looked at by stealers but nothing found! CLutch judder on this engine is a common fault though! Mine seems to be missing a lot too but I think that may be coil pack.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    kilmarnock
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ive got the same judder, changed the clutch and its great for about a month then it comes back.

    im going to try clutch & flywheel next, if that doesnt fix it ill be trading it in...

  6. #6
    Regular Member luke4487's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bordon, Hampshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I had this on my 2.8 after it was sat over the weekend (around -7 at night) and then I drove to work. Our engines whack up to 1300rpm on startup for around 30 seconds before setting back on normal idle speed.

    I decided as I was late I would only leave it around half that time and set off. Got a judder/misfire feeling when putting my foot down any more than 'slight acceleration'. After 60 seconds it was fine. Just put it down to the engine being cold possibly affecting the spark... havent checked my battery connections but this can also cause a similiar problem with a poor connection.

    When you last have your plugs replaced? Mine are brand spankers so it shouldnt be them but it is possible they are on their way out

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Fife
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    well it had a major service last august, timing belt got done too. So im presuming they were changed then. Might pull them out and have a look at their condition.

  8. #8
    Regular Member jimmyred's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Southport
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    my 1.8 used to do this, just once like trying to stall, only first thing in morning. Then it got worse and was missing all the time. I changed the plugs and coil pack and it doesn't do it at all. I wonder if it is the first sign of coil pack starting to go?

  9. #9
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Mine has started to do this and I was thinking coil pack too.

    Noticed the odd judder here and there when putting the power off and on

    shame they are so damn expensive otherwise i'd try one

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    rothwell leeds
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by Exclusive BV View Post
    Mine has started to do this and I was thinking coil pack too.

    Noticed the odd judder here and there when putting the power off and on

    shame they are so damn expensive otherwise i'd try one
    mine was doing the same.. odd miss here and there then one day it started doing it more so i floored it to clear it, this finally killed the coil pack and brought EML on put code reader on said number 4 cyl.. popped down to autovaux £64 & 5 mins to fit job done..pity your not closer you could have tryed mine

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Judder and eml
    By Lordish in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 21st June 2012, 07:41
  2. Judder at 50 to 60
    By Faz2726 in forum Troubleshooting
    Replies: 17
    Last Post: 17th January 2012, 00:00
  3. judder
    By marc vectra sri in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th December 2011, 14:41
  4. judder
    By twaiter in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 14th July 2009, 21:26
  5. Judder at 2000rpm?
    By jamesr in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 28th January 2009, 13:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •