User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: EML stays on after alternator change

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default EML stays on after alternator change

    Hi,

    Hoping someone can help.

    Changed the alternator yesterday using the How2 and car is going fine now - drove it for about 30 minutes, no problems and battery is now charging ok.

    But, the EML spanner light is staying on after startup and doesn't go out while driving.

    Double checked the wiring I removed during alternator change but far as I can remember it was only the MAF sensor and loom on the fuel filter and they are connected ok.

    Is it possible to clear the fault to see if it comes back on again or does anyone have any idea what could be causing it ?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member lee1828's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    stockton on tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try disconneting your battery, remove the earth cable, leave disconnected for a min or so and refit, should reset..

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Disconect battery for a good 20 mins I tried for 5 and light was still on next day tried for 20-30 mins and it went off

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Tried that but no joy.

    Just found another thread where same thing happened to someone else and they said it went off itself after around 10 days.

    I'll give that a try unless you can think of anything else.

    And thanks again Lee for the help yesterday

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kirky2k4 View Post
    Disconect battery for a good 20 mins I tried for 5 and light was still on next day tried for 20-30 mins and it went off

    I'll give that a try when I get back home tonight - thanks!

  6. #6
    Regular Member lee1828's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    stockton on tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Delboy69 View Post
    Tried that but no joy.

    Just found another thread where same thing happened to someone else and they said it went off itself after around 10 days.

    I'll give that a try unless you can think of anything else.

    And thanks again Lee for the help yesterday
    Your welcome mate, hope you get the light sorted mate

  7. #7
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine went off it's self after few days, strange :/

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just incase anyone searches the thread for same problem later - my EML lamp went off all by itself.

    I'm wondering if it maybe holds the code for a while, then after X amount of clean starts it thinks "no longer a problem".

    Whatever but gone now anyway.

    Thanks all.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Change alternator - 2,2 147 hp
    By zafira in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 22nd October 2012, 21:48
  2. need help on how to change my alternator.
    By bigjoe8707 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 4th August 2012, 13:49
  3. vec c 1.8 alternator change
    By taffy bhoy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 12th June 2010, 13:20
  4. alternator change
    By glasgowrob in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 1st January 2010, 12:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •